Muratpaşa Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yüksek standartlı yurt imkanı sunan yaklaşık 200 öğrenci kapasiteli Gençlik Evleri için kayıtlar başladı. Başvurular 28 Ağustos’a kadar Muratpaşa Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden ya da Gençlik Evleri’ne kişisel başvuruyla yapılabilecek.
Muratpaşa Belediyesi’nin sosyo-ekonomik yetersizlik içerisinde olan ailelerin üniversiteyi kazanan ya da halen üniversiteye devam eden kız öğrencilerinin barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılanması için hizmete açtığı Gençlik Evleri’ne başvurular başladı.
Evdeki konfor
Başvuru kabul eden Balbey Gençlik Evi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde hizmete başladı. Öğrencilere evlerindeki alıştıkları güvenli ortamları yaratmayı, ailelerin çocuklarıyla ilgili barınma, güvenlik ve sağlık konularındaki endişelerini ortadan kaldırmayı, gençlerin keyif alarak geçirecekleri bir eğitim dönemi sunmayı hedef edinen Balbey Gençlik Evi, 29 oda ve 98 öğrenci kapasitesine sahip.
Muratpaşa Belediyesi’nin ikinci Gençlik Evi ise Kızıltoprak Mahallesi’nde yer alıyor. 2015 - 2016 eğitim ve öğretim yılında ilk misafirlerini ağırlayan Kızıltoprak Gençlik Evi, 86 öğrenci kapasitesine sahip. Gençlik Evi, üniversite öğrencilerinin yanı sıra, lise okumak için Antalya’ya gelen sınırlı sayıda kız öğrencileri de kabul ediyor.
Yüksek standart
Aynı konfor ve yüksek standardı sunan her iki Gençlik Evi’nde de odalar 2, 4 ve 6’şar kişilik olarak düzenlendi. Gençlik Evleri’nde yurt imkanıyla birlikte ücretsiz kahvaltı ve akşam yemeği, 7 gün 24 saat sıcak su, revir ve sağlık hizmetleri, güvenlik, çamaşırhane ve ütü hizmeti, kablosuz internet bağlantısı ve bilgisayar odası gibi imkanlar da yer alıyor.
Nasıl başvuru yapılır
Balbey ve Kızıltoprak Gençlik Evi için 18 Temmuz Pazartesi başlayan kayıt başvuruları 28 Ağustos Pazar sona erecek. Başvuralar internet ortamında Muratpaşa Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden ve Gençlik Evleri’ne kişisel başvuruyla yapılabilecek. Muratpaşa Belediyesi’nin Gençlik Merkezlerinden yararlanmak isteyen kız öğrenciler, 444 80 07 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilecek.