Muratpaşa Belediyesi, çocuklar için 8 Milyon TL maliyetli çocuk köyü inşa ediyor. Fast food’un yasak olduğu ve jetonun geçerli olmadığı çocuk köyüne yıllık 1 milyon ziyaretçi hedefi konuldu.
Muratpaşa Belediyesi, Falez A.Ş. ortaklığı ile çocuklar için “Teneffüs Park” isimli çocuk köyü inşa ediyor. İçerisinde 0-5 ve 5-8 yaş grubu çocuklar için özel hobbit evler, ağaçlar arasında macera parkuru, elle hareket eden atlıkarınca, doğal müzik alanları, geleneksel oyunlar için özel alan, mini tarım alanı, buz pateni pisti bulunan 16 dönümlük alanda çalışmalar devam ediyor. Çocuk köyü, Falez A.Ş tarafından yap-işlet usulüyle tamamlanıp ve işletilecek. Maliyeti 8 Milyon TL olan park temsili bir ücret karşılığında çocuklara gün boyu hizmet edecek.
İnşaatı devam eden parkın çalışmalarını yerinde inceleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Falez A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Günay, Burhanettin Onat Caddesi üzerindeki Değirmenönü’nde gazetecilerle bir araya geldi. Parkın içerisinde çok az sayıda teknolojik alete yer verdiklerini genel olarak çocukların sağlıklı gelişimi için harekete dayalı oyuncaklar kurduklarını belirten Başkan Uysal, “Her geçen gün sanal ve yapay bir dünyaya dönüşüyoruz. Bunun sonucu olarak antisosyal, teknoloji bağımlısı ve obezitenin ağına düşmüş çocuklar yetişiyor. Muratpaşa’nın göbeğinde çocuklarımızın toprağa dokunacakları ekranlara ve makinalara hapis olmadan kendilerini geliştirecekleri bir park yapıyoruz” dedi.
JETON VE FAST FOOD YOK
Park içerisinde kesinlikle fast food tarzı sağlıksız beslenme şekillerine izin verilmeyeceğini belirten Başkan Uysal, “Burada fast food asla olmayacak. İşletmenin onayından geçen sağlıklı ürünler olacak. Çocuklar jetonla, parayla, kredi kartıyla da uğraşmayacak. Gelip burada istediği gibi akşama kadar oynayabilecek” dedi.
HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ
Falez A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Günay ise ilk başta projeye muhalif olduklarını daha çok bir Disney park düşündüklerini söyledi. Projenin ortaya çıkan son haline bakınca başkan Uysal’a hak verdiğini ve güzel bir işin ortaya çıktığını belirten Günay, parkın Ağustos ayında hizmete sunulması yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Günay, 30’a yakın oyuncağın ve etkinliğin olacağı alan için yıllık 1 milyon ziyaretçiyi hedeflediklerini söyledi.