Muratpaşa Belediye Başkan Ümit Uysal, ‘Büyük Zafer’in 94’üncü yıl dönümünde Antalyalıları ‘Cumhuriyet, Demokrasi Şehit ve Gaziler’ için Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na davet etti.
Muratpaşa Belediyesi, Mustafa Kemal’in başkomutanlığında zaferle sonuçlanan büyük taarruzun 94’üncü yıl dönümü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’nda kutlayacak. Funda Arar’ın sahne alacağı kutlamalar saat 20.00’de başlayacak.
Bir milletin doğuşu
Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasında 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un bir milletin yeniden doğarak kendisine yeni bir yol belirlemesinin ifadesi olduğunu söyledi. Cumhuriyetin kuruluşunun en önemli aşaması olan Büyük Taarruz’da Anadolu coğrafyasının din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Mustafa Kemal’in silah arkadaşlarının düşmanı ve işbirlikçilerini Anadolu’dan attığının altını çizen Başkan Uysal, “Kurtuluş Savaşı sırasında cephede, siperde, cephe gerisinde hiç kimsenin birbirini dışlamadan, ötekileştirmeden gösterdiği o birliktelik Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte eşit yurttaşlık ilkesi olarak hayata geçirilmiştir. Ancak bu ilkte etrafında oluşturulan Cumhuriyetimizi, demokrasimizi hedef alan girişimler geçmişte olduğu bugün de devam etmektedir. Bunlara karşı o gün nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz. 15 Temmuz’da demokrasimize ve insanlarımızın iradesine yönelik menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Bunu hep birlikte, et ve tırnak olarak, dayanışma içinde aştık” diye konuştu.
Büyük zafer
Başkan Uysal, Türkiye’nin içinden geçtiği ortamda Büyük Zafer’in kazanılması sırasında Anadolu’nun kahraman evlatlarının gösterdiği birlik ve beraberlik ruhunun ne denli önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirterek “Zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
Vali Karaloğlu’na teşekkür
Cumhuriyet tarihinin bu en önemli gününü Cumhuriyet Meydanı’nda 7’den 70’e tüm Antalyalılarla birlikte kutlayacaklarını belirten Başkan Uysal, “Bu noktada Valimiz Münir Karaloğlu’na kutlamaların Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim.” Başkan Uysal, 30 Ağustos kutlamaları için Antalyalıları ‘Cumhuriyet, Demokrasi Şehit ve Gaziler’ için Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na çağırdı.