Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı’nın üniversite öğrencilerine yönelik burs başvurusu başladı.
Muratpaşa Belediyesi, TEOG sınavlarına hazırlanan öğrenciler için kentin sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı iki bölgesi, Zeytinköy ve Ermenek’te faaliyet gösteren eğitim ve bilim merkezleri ve okul öncesi çocuklara yönelik 3 kreşiyle eğitim veriyor. Belediye, maddi imkansızlıklar nedeniyle kazandığı üniversiteye gidemeyen gençleri de unutmadı.
Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı’yla birlikte üniversite öğrencilerine yönelik bursları için başvuralar başladı. Gelir düzeyi düşük ailelerin yükseköğrenim gören başarılı çocuklarını desteklemek amacıyla uygulanan burs programı için son başvuru tarihi 15 Eylül Perşembe olarak belirlendi. Başvurular, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın www.adalya.org.tr internet sitesi üzerinden yapılacak. Burs başvurusunda bulunacakların internet sitesinde bulunan formu doldurmaları yeterli olacak.
Vakıf, 2015 - 2016 eğitim ve öğretim yılında 215 üniversite öğrencisine burs sağlarken yeni dönemde burs alan öğrenci sayısını arttırmayı hedefliyor.
Başvuru şartları
Bursa Antalya’da ikamet eden ailelerin devlet üniversitesinde okuyan çocukları başvurabilecek. Başvuruda bulunanların malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olması, öğrencinin kazanç getiren herhangi bir işte çalışmaması ayrıca herhangi kişi, kurum ve kuruluştan burs almaması şartlarını taşıması gerekiyor. Özel ve vakıf üniversitesi öğrencileriyle birlikte lisansüstü, açıköğretim fakültesi, ikinci öğretim ve öğrenci değişim programıyla Türkiye’de bulunan öğrenciler başvuruda bulunamayacak.
Başvuru değerlendirmelerinde, ailelerin gelir durumları ve öğrencinin başarı durumu gibi kriterlere dikkat edilecek.