Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, başkanlığında toplanan Muratpaşa Muhtarlar Meclisi’nde 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak bildiri oybirliği ile kabul edildi.
Muratpaşa’nın 56 mahalle muhtarının doğal üyesi olduğu ‘Muhtarlar Meclisi’ Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de toplandı. Meclis, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan’ın 15 Temmuz darbe girişimine karşı konuşmasıyla açıldı. Akcan, muhtarlar olarak toplumda çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, muhtarlığın demokrasinin ilk adımı ve çekirdeği olduğunu söyledi. 15 Temmuz’da yapılmaya çalışılan darbe girişimi demokrasimize ve Cumhuriyetimize karşı yapıldığını kaydeden Akcan, “Cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı yapılmaya çalışılan darbe girişimini, hedef gözetmeksizin vatandaşlarımızın üstüne ateş edebilecek kadar vicdanları körelmiş cunta heveslilerini lanetliyor ve kınıyoruz. Cunta heveslilerine ‘Dur’ demek için sokağa çıkan ve hayatının kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”
Mustafa Kemal’in yolu
Türkiye’nin böylesi bir girişime daha sahne olmaması için toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Akcan, bunun başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan çıkmamak olduğunu belirtti. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı sergilenecek en önemli tavrın ‘cumhuriyetin kuruluş felsefesine, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olma niteliğine sıkı sıkıya sarılmak’ olacağını dile getiren Akcan, “Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sadece sloganlara değil, sadece odalarımıza astığımız çerçeveli fotoğraflarla değil düşüncelerinin, bölgemizdeki diğer ülkelerin aksine dinimizi en temiz haliyle yaşamamızı sağlayan devrimlerinin aydınlattığı yoldan ayrılmamakla sahip çıkmalıyız. Son olaylardan sonra ne kadar önemli ve büyük bir lider olduğunu bir kez daha anladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyorum.”
Oybirliğiyle kabul edildi
Akcan’ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuşmanın Muratpaşa Belediyesi Muhtarlar Meclisi’nin darbe girişimine karşı ortak bildiri olarak kabul edilmesini önerdi. Öneri ‘Demokrasi Bildirgesi’ olarak muhtarların oy birliğiyle kabul edildi.
Muhtarlar kadına şiddete karşı
Mecliste ayrıca Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü, muhtarlara kadına yönelik şiddete karşı duruşun sembolü ‘Alyazma’ dağıttı. Belediye Başkanı Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin ilgili birimiyle ilçede şiddete uğrayan kadınlara sahip çıktıklarını belirterek, “Gerektiğin de ben de devreye giriyorum. Sosyal barışı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Devlet yönetiminde darbe neyse aile hayatın da şiddet dayak odur. Çok bir fark yok” diye konuştu. Meclisin sonunda Başkan Uysal ve muhtarlar ‘kadına yönelik şiddete karşı’ Alyazmalarıyla fotoğraf çektirdi.