Muratpaşa Belediyesi tarafından 3 Eylül’de gerçekleştirilecek sünnet şöleni için kayıtlar başladı. 19 Ağustos’ta sona erecek kayıtlar sonrası, 5-12 yaş arası çocuklar sağlık kurumlarında, hijyenik ortamda, uzman doktorlar tarafından sünnet edilecek.
5-12 yaş aralığındaki çocuklar
Sosyo-ekonomik yoksunluk içinde bulunan ailelerin 5-12 yaş aralığındaki çocukları için yapılacak olan sünnet şöleninde bu yıl, engelli çocuklar da unutulmadı. Sağlık kurumlarında sünnet olacak tüm çocuklar, 3 Eylül’de gerçekleştirilecek şölende de gönüllerince eğlenecek. Vatandaşların sünnet şöleni için 444 80 07 numaralı Turunç Masa hattından bilgi alabileceği bildirildi.
Son başvuru 19 Ağustos’ta
Muratpaşa Belediyesi Sünnet Şöleni’nde erkekliğe ilk adımını atacak çocuklar için son başvuru tarihi 19 Ağustos olarak belirlendi. Aileler, muhtarlıklar, Turunç Masa, Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’ye, çocuklarının nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvurabilecek. Engelli çocuklar için RAM raporu ya da sağlık raporu istenecek. Ailelerin başvuru sırasında form ve muvafakatname dolduracak.
Şölen 3 Eylül’de
Şölene katılacak tüm çocukların sünnet kıyafetleri, Muratpaşa Belediyesi’nce hediye edilecek. Sünnet işlemi, sağlık kurumlarında, hijyenik ortamlarda uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilerek, iyileşme süreci titizlikle takip edilecek. Sünnet kıyafetleri başta olmak üzere tüm ihtiyaçları Muratpaşa Belediyesi’nce karşılanacak olan çocuklara, 3 Eylül’de gerçekleştirilecek şölende ayrıca sürpriz hediyeler verilecek.