Muratpaşa Belediyesi’nin 35 dönümlük alanda kurulu Bitki Üretim Tesisleri’nde sonbahar ve kış dönemi için hazırlıklara başladı. Tesiste, 2 milyon mevsimlik çiçek üretilmesi bekleniyor.
Muratpaşa Belediyesi, kenti güzelleştiren bitkileri de Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bitki Üretim Tesisi’nde yetiştiriyor. Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bitki Üretim Tesisleri’nde sonbahar ve kış dönemi için hazırlıklar başladı. Tüm Muratpaşa’yı güzelleştirecek 2 milyon çiçek üretilecek.
“Özel seralarımızda mevsimlik çiçek üretiyoruz”
Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bitki Üretim Tesisleri’nde menekşe, aslanağzı, bellis ve süs lahanası gibi mevsimlik çiçek tohumlarının ekimi yapılıyor. Mevsimlik çiçekler Güzeloba-Ermenek Mahalleleri arasında kalan 35 dönümlük Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bitki Üretim Tesisleri’nde üretiliyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Muratpaşamız için, özel seralarımızda mevsimlik çiçek üretiyoruz. Büyük oranda tasarruf sağlarken, ürettiğimiz fazla çiçek ve fidanları da komşularımızla paylaşıyoruz” dedi.