Muratpaşa Belediyesi’nin ertelenen yaz konserleri ve müzik dinletileri “Demokrasiye Evet, Darbeye Hayır” başlığıyla yeniden başlıyor. 30 Temmuz Cumartesi günü Muratpaşa’da 8 ayrı noktada farklı türlerde müzik yapan gruplar şarkılarını bu kez cumhuriyet ve demokrasi için söyleyecek.
Muratpaşa Belediyesi’nin 9 Temmuz-27 Ağustos arasında gerçekleştireceği ancak 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin maruz kaldığı darbe girişimi nedeniyle ertelenen ‘Müzik Sokakta’ yaz konserleri ve müzik dinletileri yeniden başlıyor. Müziğin çok sesli dünyasının bu kez demokrasi ve cumhuriyet etrafında insanları buluşturacağı konser ve dinletiler “Demokrasiye Evet, Darbeye Hayır” başlığıyla gerçekleştirilecek.
Ertelenen etkinliğin ilk konser ve müzik dinletileri 30 Temmuz Cumartesi, saat 19.00-20.30 saatleri arasında 8 farklı noktadan başlayacak. Cumartesi günü saat 19.30’da, Hadrianus Kapısı’nda Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları (MEST) Türk Sanat Müziği Korusu’nun konseriyle başlayacak etkinlikte saatler 20.30’u gösterdiğinde, aynı noktada Antalya’nın Altın Çocuğu merhum Necip Nugay’ın oğlu Onur Nugay ve Eskiciler Grubu sahne alacak.
Saat 19.00’da ise Aydın Kanza Parkı, Neşet Ertaş Parkı, Fikret Otyam Sanat Parkı, Sinan Mahallesi Parkı, Falez Parkı, Bayındır Parkı ve Meltem Çarşı’nda yabancı poptan Karadeniz müziğine farklı türlerde müzik yapan gurupların dinletileri olacak.
Cumartesi günü Aydın Kanza Parkı’nda Türkçe Pop grubu Nostalgia Trio, Neşet Ertaş Parkı’nda Türk Halk Müziği grubu Can Dostlar ve Fikret Otyam Sanat Parkı’nda ise Karadeniz müziğini başarıyla yorumlayan Grup Gito sahne alacak. Sinan Mahallesi’nde Grup Tül’ün sahne alacağı etkinlikler kapsamında Falez Parkı’nda yabancı pop müzik grubu Grup Sometimes, Bayındır Parkı’ndra Türk Sanat Müziği grubu Hijazz ve Meltem Çarşısı’nda ise Türk Halk Müziği grubu Grup Pass dinletisi olacak.
Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Sokakta Müzik Var’ yaz konserleri ve dinletisi 27 Ağustos’a kadar her cumartesi gerçekleştirilecek.