Muratpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ‘Sokak Hayvanları Festivali’ Falez-2 Park’ta düzenlendi.
Çocuklar için animasyon gösterileri ve oyunlarla başlayan festivalde Muratpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yeni yuvalarını bekleyen sokak hayvanları da festivalde yeni evlerine kavuştu.
Gün boyu konserle devam eden festivalde ‘Sokak Hayvanları’ konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları da açıklandı. Kedi ve köpek fotoğrafları olmak üzere 2 ayrı kategoride yarışmaya katılan fotoğraflar gün boyu festival alanında sergilendi, festival konukları beğendikleri fotoğraflar için oy kullandı.
Oylamanın ardından dereceye giren fotoğraflar açıklanırken Yarışmada birinci olan eser sahiplerine 15-17 Aralık 2016 tarihinde çift kişilik Kapadokya turu, 2’nci olanlara Engelsiz Cafe’de çift kişilik yemek, 3’üncü olanlara ise Teneffüs Park’a aileleri ile birlikte ücretsiz giriş hediye edildi.
Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa’da hayvan sevgisini ve buna yönelik bilinci oluşturmak, cadde ve sokakları hayvanlarla buluşturmak ve barıştırmak, çocukları ve hayvan korkusu yaşayan komşuları için önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.