Muratpaşa Belediyesi, kamuoyunda ‘Vergi Affı’ olarak nitelendirilen, 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza, resim ve harçların yapılandırılmasını içeren 6736 sayılı Kanun çerçevesinde başvuruların alınmasına 5 Eylül itibariyle başlanacağını ilan etti. Kanundan yararlanabilmek için son başvuru tarihi ise 30 Ekim.
Muratpaşa Belediyesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun’ çerçevesinde emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, eğlence vergi borçlarıyla birlikte resim, harç ve cezaların yeniden yapılandırılması kapsamında başvuruları 5 Eylül Pazartesi günün itibariyle kabulüne başlayacak.
Yapılandırma, 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle vadesi geçmiş ve hali hazırda gecikme zammı işleyen vergi borçlarıyla birlikte ihbarname aşamasında olan vergilerle birlikte maktu cezalar ve metrekare, sınıf ve arsa olarak bildirim yapılmış ancak ‘bina vergisine’ dönüştürülmesi gereken vergi asılları, faiz ve cezalarını da kapsıyor.
Yapılandırmayla 2016 yılı ve önceki vergilendirme dönemlerine ilişkin gecikme faizi ve gecikme zammı yerine Kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak Yİ-ÜFE tutarının, bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde tamamen ödenmesi şartıyla, bu alacaklara bağlı gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.
Kanundan yararlanabilmek için son başvuru tarihi ise 30 Ekim.