Muratpaşa Belediyesi’nin okul bahçelerine inşa ettiği spor salonlarının 4’üncüsü, Namık Kemal İlkokulu Spor Salonu, yeni eğitim ve öğretim yılının ilk ders ziliyle hizmete açılacak.
Muratpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim ve öğretim saatleri dışında okulların velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması, yerel yönetimlerin spor, kültür, sosyal hizmetleri için okulların çok amaçlı kullanılabilmesi için hayata geçirdiği ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında 4’üncü spor salonunu inşa ediyor.
Mahalle sakinlerinin hizmetine açılacak
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle imzalanan protokol çerçevesinde Güzeloba İlkokulu, Dilşad Refizade İlkokulu ve Ermenek Ortaokulu’nda spor salonları inşasını tamamlayan Muratpaşa Belediyesi, Memurevleri Mahallesi’nde bulunan Namık Kemal İlkokulu’nda inşaat çalışmalarının son aşamasına geldi. Spor salonu yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte hem öğrencilerin hem de mahalle sakinlerinin hizmetine açılacak.
755 metrekare alan
Namık Kemal İlkokulu Spor Salonu inşaatı Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yapılıyor. 755 metrekare alan üzerine kurullun salon içinde 2 soyunma odası, tuvalet, duş, lavabo, engelli tuvaleti, malzeme odası ve antrenör toplantı odası yer alıyor.
56 mahalleye eşit hizmet
Belediye Başkanı Ümit Uysal, son 1 yıl içinde Muratpaşa’da 3 spor salonu bir de güreş eğitim merkezini hizmete açtıklarını belirterek, “Bu çalışmalarımız, özellikle sporun 56 mahallemize yayılması, Muratpaşa’da ayrımsız herkesin spor yapma olanağına kavuşması için oluşturmaya çalıştığımız standart hizmetlerden biri tanesi” diye konuştu.
Sağlıklı ortamda spor
İş yaşamının değişen koşullarının insanları ofislerde, bilgisayar başında, hareketsiz, spordan uzak bir yaşam tarzına doğru sürüklediğine dikkat çeken Başkan Uysal, “Bu durum da aslında bugün ‘çağın hastalığı’ olarak isimlendirilen birçok bedensel ve ruhsal bozukluğun nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Sağlık bir yaşam için sporun kitleselleştirilmesini istiyoruz. Bunun için de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte eğitim ve öğretim saatlerinde öğrencilerimizin sonrasında mahalle sakinlerini kullanabileceği spor salonları inşa ediyoruz. Bu şekilde yaptığı salonların 4’üncüsü Memurevleri Mahallesi’nde tamamlanmak üzere. Amacımız Muratpaşa’nın tüm mahallerinde çocuklarımızın ve komşularımızın sağlıklı ortamlarda spor yapmalarına olanak tanıyan alanlar yaratmak” diye konuştu.