Muratpaşa Belediyesi’nin sonbahar spor okullarıyla güne havuzda su jimnastiğiyle başlayan kadınlar Muratpaşa’nın parçası olmanın mutluluğunu yaşıyor. Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nda düzenlenen kursa katılan Monica Christine Tekeli, mutluluğunu “Muratpaşa Belediyesi süper, daha iyisi yok” sözleriyle anlattı.
Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte düzenlendiği etkinlikler ve altyapı yatırımlarıyla sporu geniş kitlerle buluşturan Muratpaşa Belediyesi’nin sonbahar dönemi spor okulları ve kursları için ders zili çaldı. Kurslar bu yıl 4-15 yaş ve yetişkin olmak üzere iki grupta, 22 branşta açıldı.
Yetişkinler için spor kursları
Muratpaşa sakinlerinin talepleri doğrultusunda yetişkinlere yönelik bisikletten squasha, badmintondan zumbaya ve halk oyunlarına açılan branşlar arasında su jimnastiği en çok ilgiyi çekenlerin başında yer alıyor. Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen kurslara farklı yaş guruplarından, yerleşik yabancılarda olmak üzere çok sayıda kadın katılıyor.
“Süper belediye”
Eğitmenin havuz dışında gösterdiği hareketleri, suyun direnci karşısında ustalıkla yerine getiren kadınlar, 1 saatlik dersin ardından güne sporla başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Kursiyerlerden Monica Christine Tekeli mutluluğunu, “Muratpaşa Belediyesi süper, daha iyisi yok” diyerek anlattı.
Su jimnastiğinin faydaları
Uzmanlar, göğüs hizasına gelen su içinde yapılan jimnastiğinin etkisinin dışarda yapılandan çok daha yüksek olduğunu söyledi. Suyun kaldırma kuvvetinin vücuda uyguladığı dirence rağmen hareketler belli bir sayıda veya sürede tekrar edildiğinde bölgesel kaslar tam olarak uyarılıyor ve etkili bir şekilde çalışarak güçleniyor. Bununla birlikte suda çalışmanın yarattığı eğlenceli ortamın olumlu ve rahatlatıcı yansımaları da bulunuyor.