Muratpaşa Belediyesi’nin Çağlayan, Dutlubahçe, Konuksever ve Ermenek Kreş ve Gündüz Bakımevleri’nde eğitim gören 100 çocuğa, ücretsiz temel yüzme eğitimi veriliyor.
Yeşilbahçe Mahallesi’nde bulunan Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nda, Muratpaşa Belediyesi’nin dört kreş ve gündüz bakımevine devam eden 6 yaşındaki çocuklara ücretsiz temel yüzme eğitimi verilmeye başlandı. Kreş ve Spor İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Minik eller büyük kulaçlar” projesi kapsamında Çağlayan, Dutlubahçe, Konuksever Adalya Vakfı ve Ermenek Kreş ve Gündüz Bakımevleri’ndeki miniklere yüzme kursları haftada iki gün verilecek.
HER YIL DEVAM EDECEK
“Minik eller, büyük kulaçlar” projesi kapsamında Muratpaşa Belediyesi’nin dört kreşinde eğitim gören 6 yaşındaki 100 çocuğa dönem sonunda diplomaları ile birlikte yüzme sertifikaları da verilecek. Muratpaşa’da yüzme bilmeyen vatandaşın kalmamasını istediklerini belirten Belediye Başkan Vekil İbrahim Cephaneci, “Öncelikle kreşlerimizdeki 6 yaşındaki çocuklar mezun olurken yüzmeyi öğrenerek mezun olacaklar. Kreşlerimizde 6 yaşını dolduran tüm çocuklar yüzme kurslarımıza ücretsiz olarak katılıp, yüzmeyi öğrenecekler” diye konuştu.