Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2’nci Yöreler ve Renkler Festivali’nin barış, kardeşlik ve dostluk festivali olduğunu söyledi.
Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu işbirliğiyle düzenlediği Yöreler ve Renkler Festivali’nin 2’ncisi, 24 Eylül Cumartesi günü başlıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, festival kapsamında, 2 Ekim’e kadar her gün Türkiye’nin farklı renklerinin, kültürlerinin tanıtılacağı etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Muratpaşa Kent Meydanı’ndaki hazırlıkları inceledi.
Barış ve kardeşlik festivali
Festivalin kardeşlik ve dostluk festivali olduğunu belirten Başkan Uysal, “Her bölgeden, kentten, kültürden Muratpaşalıların, bu özgün kültürleri tanımasını ve böylece dostluk, kardeşlik, birlikte yaşama duygusunu güçlendirmeyi de hedefliyoruz. Barış, kardeşlik ve dostluk festivaline tüm Antalyalıları davet ediyoruz” dedi.
Festivalin açılışında Suzan Kardeş
Yöreler ve Renkler Festivali’nin ikincisi 24 Eylül Cumartesi Suzan Kardeş konseriyle başlayacak. Festival Muratpaşa Kent Meydanı’nda 2 Ekim’e kadar her gün Türkiye’nin farklı renklerinin, kültürlerinin tanıtılacağı etkinliklerle devam edecek. Kent Meydanı’nda kurulacak stantlarda, yörelerin kültürel değerleri ve lezzetleri tanıtılacak, 10 gün boyunca festival sahnesi halk dansları ve yöresel sanatçıların şenlenecek. Festival etkinlikleri saat 17.00’de başlayacak ve 24.00’e kadar sürecek. Festivalin kapanışı ise Rusya Gecesi’yle yapılacak.
Yöresel ezgiler yükselecek
Festivalin 2’inci günü, 25 Eylül Pazar, Akdeniz Gecesi düzenlenecek. Gecede Gülay Diri, Emre Dayıoğlu, Ümran Özdemir ve Mehmet Şükrü Acar sahne alacak. 26 Eylül Pazartesi günü Ukrayna, Çerkes ve Girit Gecesi’nde Ukraynalı komşularımızın programlarının yanı sıra Tombiko’nun eğlenceli müziği Muratpaşa’dan tüm Antalya’ya yayılacak.
Antalyalılar 27 Eylül Salı Doğu Anadolu Gecesi’nde buluşacak. Gecede usta yorumcu Yıldırım Budak’ın yanı sıra Aşık Mürsel Kan sahne alacak. Royal Dans Grubu da yöresel halk danslarıyla geceye renk katacak.
28 Eylül Çarşamba Muratpaşa Kent Meydanı’nda Karadeniz rüzgarı esecek. Gecenin sanatçısı ise Onay Şahin. 29 Eylül Perşembe İç Anadolu Gecesi’nin sanatçıları arasında Harun Çulha, Ozan Gündemi, Soner Erdem ve Kadir Kocabıyık var. 30 Eylül Cuma Güneydoğu Anadolu Gecesi’ne Baran Sıra Gecesi renk katarken, barakların usta yorumcuları Naciye ve Cevahir Çokbilir sahne alacak.
Festival programı 1 Ekim’deki Rusya Gecesi’yle sona erecek. Antalyalılar 2 Ekim’e kadar festival alanını ziyaret edip yöresel lezzetleri de tadabilecek.