Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Hüseyin Okutan Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği (YÖRSİAD) üyelerini iş hayatında kalp sağlığı konusunda bilgilendirdi.
YÖRSİAD üyelerine sağlık konulu bir toplantı düzenlendi. Ramada Plaza’da gerçekleşen toplantıda konuk konuşmacı olarak Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Okutan ’İş Hayatında Kalp Sağlığı’ konulu bilgiler verdi. Toplantının açılışında YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Beken, sağlığın önemine dikkat çekti.
İŞ DÜNYASI OLDUKÇA STRESLİ BİR YAŞAMA SAHİP
Antalyalı olduğunu ve kendisinin de bir Yörük olduğunu ifade eden Okutan, YÖRSİAD üyeleri bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dünyada ölüm sebeplerinin başında ilk sırayı Kalp Hastalıklarının aldığını hatırlatan Okutan, “Dünyada ölümlerin yaklaşık yüzde 40’ı kalp damar hastalıkları ile ilgili. Bunlarında yaklaşık üç de ikisi koroner kalp hastalığına bağlı nedenler, kalan üç de biri ise inme dediğimiz beyin damarlarının tıkanması nedenlerinden oluşuyor. Bu her geçen gün artıyor. Yaklaşık günümüzde her gün 17 milyon kişi koroner kalp hastalığı ve damar hastalıklarından hayatlarını kaybediyor. İş dünyası da oldukça stresli bir yaşama sahip. Damar sertliğinde de stres önemli bir risk faktörü. Bu yaş grubundaki başarılı iş adamları da bu hastalıklara yakalanmaya eğilimli durumdalar. Bu konuda yeterince bilgilenmeli, düzenli kontroller ile yeterince önemleler alınmalı. Düzenli kontroller sonrasında bir tedavi gerekiyor” dedi.
Toplantı sonrası YÖRSİAD Başkanı Semih Beken ve üyeler tarafından, konuk Prof. Dr. Hüseyin Okutan’a plaket yerine AÇEV Bağış Belgesi takdim edildi.