Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın engelliler için yaşam alanı oluşturduğu Engelsiz Kafe’de, ‘özel çocuklar’ öğrendiklerini yılsonu gösterisi ile aileleri ve Muratapşa sakinleriyle paylaştı. Engelli çocukların annelerinin işaret diliyle seslendirdikleri ‘Oynaya oynaya gelin çocuklar’ şarkısıyla başlayan gösteride özel çocuklar, Türkiye’nin farklı renklerini Karadeniz’in horonunu, Ege’nin zeybeğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun davulun eşlik ettiği halk oyunlarını aynı koreografi içinde başarıyla sahneledi.
Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın özel çocukları, Engelsiz Kafe’de yıl boyunca devam eden eğitimlerde öğrendiklerini düzenlenen yılsonu gösterisinde aileleri ve Muratpaşa sakinleriyle paylaştı. Engelli çocukların bu özel gösterisini Belediye Başkanı Uysal, aralarında Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural’ın da bulunduğu sivil toplum örgütleri başkanları, Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri de ilgiyle takip etti.
Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada dünyada kötü şeyler üreten ve yapan çok fazla insan ve mekanizma olduğunu söyledi. Sevgisizlikle, dedikodu ve saldırganlıkla uğraşan hayatını haydan gelip huya götüren, boş işlerle uğraşan çok insan olduğunu belirten Başkan Uysal, “İnsanın iyiliğine de kötülüğüne doyum yok. Bertolt Brecht’in dediği gibi ‘Tankınız ne güçlü Genaralim ama bir kusurcuğu var. Sürecek insan ister. İnsanda hepsi var” dedi.
MÜCADELE ETMEYE DEĞER
Böylesi bir dünya içinde Muratpaşa Belediyesi olarak hayata geçirdikleri hizmetlerle insanın beynindeki, kalbindeki iyi yan olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:
“Dünyayı bir günde değiştirip bütün tatsızlıkları yok etme, bütün engellilerimizin yaşamlarını birden bire normalleştirme, savaşları bitirme şansımız yok. Dünyayı bir günde değiştirme şansımız yok ama uğrunda mücadele etmeye, aşama aşama her gün bir sayfa eklemeye değer. Birileri madem kötülük için mücadele ediyor o zaman hep beraber bütün gücümüzle iyilikten, güzellikten, hayatı paylaşmaktan yana, hayatın her alanını, her zerre oksijenine kadar bütün insanları eşit olanaklara sahip kılmaktan yana elimizden ne gelirse yapmakla mükellefiz.”
ANNELERDEN İŞARET DİLİYLE ŞARKI
Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın başkanlık konutunu boşaltarak, falez kıyı bandında engellilerin toplumun farklı kesimleriyle birarada olabileceği bir yaşam alanı olarak düzenlenen ve 200’ü kayıtlı olmak üzere 500’ün üzerinde özel çocuğa eğitim veren Engelsiz Kafe’deki yılsonu gösterisi engelli çocukların annelerini kurduğu ‘İşaret Dili Korosu’nun sahne almasıyla başladı. Anneler, işaret diliyle “Oynaya oynaya gelin çocuklar” şarkısını seslendirdi.
TÜRKİYE MOZAİĞİ
Bu yıl ilk defa halk oyunları gösterisiyle sahneye çıkan özel çocuklar, Karadeniz’in horonunu, Ege’nin zeybeğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun davulun eşlik ettiği halk oyunlarını aynı koreografi içinde başarıyla sahneledi. Çocuklar gösterinin sonunda Başkan Uysal’la birlikte hep bir ağızdan "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını söyledi ve Zeybekler Türk bayrağı açtı. Muratpaşa’nın özel çocuklarının başarısı, yaşadıkları heyecan ve ortaya koydukları azim ailelerini de duygulandırdı.