Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’yi ziyaret etti.
AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, AESOB Başkanı Adlıhan Dere’yi ziyaret etti. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ziyarette Ahilik Kültürü’ne vurgu yaparken, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal ise Ahilik kültürünün yaygınlaşması adına kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.
Ahilik Kültürünün yaygınlaşması için üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Ünal, “Kent ile bütünleşmiş bir üniversite hedefliyoruz. Bu konuyu ben her platformda gündeme getiriyorum. Üniversitemizin bir dünya üniversitesi olması, şehrimizin marka şehir haline gelmesi karşılıklı sağlam ilişkilere dayalıdır. Bu anlamda şehir-üniversite bütünleşmesi konusunda el birliği ile güzel projelere imza atmak istiyoruz. Üniversite olarak, şehrin üniversitemizden beklentilerini karşılamak ve üniversitemizden en üst düzeyde yararlanabilmesi adına tüm dinamiklerimizle destek vermeye hazırız. Akdeniz Üniversitesi olarak Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği gibi kurumlarımızla her zaman iş birliğine varız. Özellikle Ahilik geleneğinin daha da yaygınlaşması için her türlü çalışma ve projeye açığız” dedi.

“Ahilik kültürünü şehrimiz benimsemeli”
Ahilik Kültürünün yaygınlaşması için Akdeniz Üniversitesi ile yeni projelere imza atabileceklerini belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise, “Ahilik kardeşlik demektir. Ahilik, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas alır. Esnaf ve sanatkârlığı meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuyla harmanlayan Ahilik kültürü Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynamıştı. Bu yüzden amacımız ahilik kültürünü, Antalya’mıza benimsetme adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AESOB olarak 2017 yılında ahilik kültürünü ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca şehrimizin gelişmesi için tüm paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde olması gerekiyor. AESOB ve Üniversite de şehrin kalkınması adına en önemli iki kurum. Bu iki kurum işbirliği içinde üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirecektir” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’a plaket takdiminde bulundu.
(SÇ-SÇ-Y)