Antalya’ya gelen Rus gazeteciler Antalya Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Rusya’nın önde gelen gazetecilerinden oluşan heyeti Antalya’da ağırlıyor. Kentte bulunan Rus gazeteciler AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Rus gazetecilerin ziyareti sırasında, iki ülke arasındaki dostluğun hiçbir zaman bozulmayacağını ifade etti. Yeni, iki ülke arasındaki ilişkilerde gazetecilere büyük görevler düştüğünü ve barışta da savaşta da gazetecilerin rolünün önemli olduğunu söyledi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Rusya Gazeteciler Birliği ile kardeşlik köprüsünün yıllar önce atıldığını hatırlatan Yeni, bu bağlarının önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceğini söyledi.
Rus gazeteci heyetini temsilen konuşan ITAR-TASS Genel Müdür danışmanı ve Kafkasya Özel Temsilcisi Boris Gennadievich Kipkeev, Antalya’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Kipkeev, “Rus turistler önümüzdeki yıl Antalya’yı tercih edecektir. Yaşanan tüm olumsuzluklar geçmişte kaldı.”
Ziyaretin sonunda AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Rus gazetecilerden oluşan heyete AGC Flaması, Atatürk resimli kravat ve çeşitli hediyeler takdim etti.