Konyaaltı Belediyesi, hafta sonunda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Akdamlar ve Doyran Mahallesi’nde, Sosyete Pazarı olarak da bilinen bölgede gözleme satış yerlerini denetledi.
Konyaaltı Belediyesi, vatandaşların daha huzurlu ve hijyen koşullarında gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimlerini sürdürüyor. Son olarak özellikle hafta sonlarında Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği Akdamlar, Doyran ve Hacısekiler bölgesinde hizmet veren gözleme satış yerleri denetimden geçirildi.
Konyaaltı Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri hafta sonunda gözleme satış yerlerini, genel temizlik, gıdaların muhafazası, depolanması, son kullanma tarihleri, çalışan personelin sağlık muayene kartları gibi konularda denetledi. Hijyen kurallarına uygun olup olmadıkları yönüyle yapılan denetimlerde, işletme sahipleri de bu kurallar hakkında bilgilendirildi. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi konusunda da uyarılar yapıldı.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şehir trafiğinden ve de insan kalabalığından uzakta haftasonu vakit geçirmek isteyen vatandaşların, Akdamlar ve Doyran bölgesini tercih ettiğini kaydetti. Bu bölgede yer alan Sosyete Pazarı’nda ki işletmelerin bu anlamda son derece yoğun olduklarına dikkat çeken Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak bu tesislerde halkın güvenli ve sağlıklı koşullarda yeme içme ihtiyaçlarını gidermeye dönük denetimler yaptıklarını söyledi. Konyaaltı Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu bölgede hizmet veren işletmeleri hijyen koşullarına uygunluğu yönüyle denetlediğini ifade eden Başkan Böcek, “Aileleriyle birlikte bu bölgede haftasonunu geçirmek isteyen vatandaşlarımızın huzur içinde olmalarını istiyoruz. Ekiplerimiz işletmelerin uygun ortamda hizmet vermelerine dönük denetimlere belli periyotlarla devam etmekte. Bu denetimler sonunda işletmeler varsa eğer eksikleri konusunda uyarılıyor. Verilen süre içinde bu eksikler giderilmezse cezai işlem uygulanıyor. Kurallara uyan işletme sahiplerine ise buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.