Antalya’nın Alanya ilçesi’nde başlatılan “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamına sörf ve sup eğitimleri sürüyor.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamına dahil edilen, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) şehre kazandırdığı projeyle sörf ve sup eğitimleri sürüyor. Alanya’da sörf sporuna olan ilginin giderek arttığını söyleyen ALTİD ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Sup sörf, kışın dalga olmadığında dalga sörfü yapılamayan zamanlarda ve yazın tüm sezon boyunca gerçekleştirilebilen bir spor etkinliği. Alanya’da tatil yapan misafirlerimiz ve yerleşik vatandaşlar sörf tahtasıyla kale çevresinde dolaşarak tarihi yarımadayı denizden keşfedebiliyor” dedi.
“Festival yapmak istiyoruz”
ALTAV ve ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş de “Amacımız Alanya’da ürün çeşitliliği yaratmak ve sportif faaliyetleri çoğaltmak. Sup sörf çok zevkli bir spor ve dünya genelinde yapılıyor. Bazı ülkelerde sup sörf festivali dahi düzenleniyor. Bizim de amacımız sup sörfün tanınırlığını artırmak ve bu sporu ileride festival boyutuna taşımak.” Sörf eğitimleri kayıtları Alanya Belediyesi hizasında bulunan Galip Dere Plajı’ndaki sörf ofisinde alınıyor.