Manavgat Belediyesi’nin geçtiğimiz Eylül ayında hayatını kaybeden ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan adına yaptırdığı park, Yeşilçam’ın ünlü sanatçılarının katılımıyla açıldı.

Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarık Akan Film Günleri” kapsamındaki park açılışına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, film yapımcısı Fedai Öztürk, yönetmen Engin Ayça, Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızlarından Nuri Alço, Meral Orhansoy, Coşkun Göğen, Hikmet Karagöz, Mahmut Cevher, Yusuf Sezgin ve Levent İnanır ve vatandaşlar katıldı.

Film şeritli yol, Tarık Akan portresi

Güllük Caddesi’nde yer alan Tarık Akan Parkı, belediye personeli ve İbrahim Sözen Gençlik Merkezi sanat öğretmenleri tarafından hazırlandı. Park içinde yer alan trafonun üzerine yapılan Tarık Akan portresi beğeni toplarken, park içinde yer alan yürüyüş yolları film şeridi şeklinde desenlendirildi. Ünlü sinema sanatçıları vatandaşların büyük ilgisiyle toplu olarak park içine geldi. Manavgatlılar sinemanın sevilen yüzleriyle sohbet edip fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Tarık Akan Parkı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat’ın çok özel bir kent olduğunu, bu güzelliklerin de içindeki dostluk, kardeşlik, paylaşım duygularıyla daha pekiştiğini söyledi.

Sanatçılar da Tarık Akan’ı andı

Başkan Şükrü Sözen’in ardından Meral Orhansoy ise, Tarık Akan ile 4 filmde birlikte oynadığını ve bundan da mutluluk duyduğunu söyleyerek, böylesine anlamlı bir parkı açtığı içi Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Sanatçı Nuri Alço da “Gerçekten sizler çok şanslısınız çünkü çok güzel bir belediye başkanına sahipsiniz. Sanata ve sanatçıya değer veren ve Atatürk değerlerine bağlı olarak çalışan sizin kentinize yakışan bir belediye başkanı. Tarık Akan da çok iyi bir Atatürkçüydü. Bu parkta yaşayacak olması bizleri çok mutlu ediyor” Kendisini rahmetle anıyorum” dedi. Sanatçı Levent İnanır ise, “Sanata ve sanatçıya tükürüldüğü bu günlerde büyük festivaller bile ertelenirken, biz sanatçılar çok az sayıda sanatçı olmamıza rağmen ilk kez bir araya geliyoruz. Bunu yapan Manavgat. İlk davet telefonu aldığımda çok şaşırdım ve heyecanlandım. Ve onun bir parka adının verilmesi, hani kutsal değerleriniz vardır ya öyle bir anlam veriyor. Bunu gerçekleştiren başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Değerli abimizin adını yaşattığı için” dedi. Ardından sanatçılar, Belediye Başkanı Şükrü Sözen; protokol üyeleri ve Manavgat halkı hep birlikte Tarık Akan Parkı’nın açılışını yaptı.