Muratpaşa Belediyesi, 16 Eylül’de hayata vedan eden Türk sinemasının unutulmaz ismi Tarık Akan’ın adını Haşim İşcan Kültür Merkezinin yan tarafında çalışmaları devam eden parka verme kararı aldı. Erdal İnönü adını taşıyacak eski Dedeman Aquapark alanında da çalışmalar son aşamaya geldi.
Muratpaşa Belediyesi, Türk sinemasının unutulmaz ismi, Hababam Sınıfı’nın ‘Damat Ferit’i, Sürü filminin ‘Şivan’ı, Yol’un ‘Seyit Ali’si Tarık Akan ve eski başbakanlardan Erdal İnönü’nün adını parklarda yaşatacak.
Tarık Akan Parkı
Muratpaşa Belediye Meclisi, 16 Eylül’de hayata vedan Tarık Akan’ın adını Antalya’da opera, bale ve tiyatronun merkezi Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yan tarafında bulunan ve çalışmaları son aşamaya gelen parka verilmesini kararlaştırdı. Temizlik ve ıslah çalışmalarının ardından projesi hazırlanan ve çalışmalara başlanan 9 dönümlük park alanında bitki labirentleri ve bitkisel desen süslemeleri yer alacak.
Erdal İnönü Kent parkı
Muratpaşa Belediyesi, ayrıca, 31 Ekim’de vefatının 9’uncu yılında anılan bilim insanı ve siyasetçi Erdal İnönü’nün adını verildiği falez kıyı bandından yer alan eski Dedeman Aquapark’ta devam eden çalışmalar da son düzenlemeleri yapıyor. Antalya’da bir kuşağın çocukluk ve gençlik yıllarının en büyük eğlencesi su parkının yepyeni bir yaşam merkezi olarak hizmete açılacağını söyledi. Başkan Uysal, Erdal İnönü Kent Parkı adını taşıyacak alanda sanatçılar için çalışma terasları, kent müzesi, kafeterya ve gençlik merkezinin bulunacağını kaydetti.
Antalya’da bir kuşağın çocukluk ve gençlik dönemlerini en büyük eğlencesi olan ancak Aralık 2012 yılında yıkılmak durumunda bırakılan Aquapark, Muratpaşa Belediyesi’nce toplumun farklı kesimlerinden herkesin kendisine ilişkin bir şeyler bulabileceği yeni bir yaşam merkezi olarak düzenlendi.