Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi Merkez Kreşi’nin minikleriyle birlikte Cumartesi günü açılışı yapılacak olan Teneffüs Parkı ziyaret etti.
Muratpaşa Belediyesi’nin çocukları sınırsız eğlence ve oyun için sokağa çağırdığı, Çaybaşı Mahallesi’nde 16 dönümlük alana kurulan ‘Teneffüs Park’ Cumartesi günün gerçekleştirilecek büyük açılışı öncesi Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Muratpaşa Belediyesi Merkez Kreşi öğrencilerinin denetiminden geçti. Antalya’nın yeni çocuk dünyası Teneffüs Park’ın ilk misafirleri animasyon ekibiyle oyuncakları deneyip gönüllerince eğlendi.
Teneffüs Park, miniklerden tam not alırken Başkan Uysal, alanı tırtıl araçla çocuklarla birlikte gezdi, son çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı, açılış hazırlıklarını son kez gözden geçirdi.
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak
Başkan Uysal, çocukların kapalı alanlarda, jetonlu oyun makineleri, bilgisayar oyunları olmadan da eğlenebilecekleri bir çocuk köyü olarak hayata geçirilen Teneffüs Park’ın açılışının cumartesi günü saat 14.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda şölenle başlayacağını söyledi. Ardından Atatürk Caddesi, tarihi Üç Kapılar ve Işıklar Caddesi boyunca devam edecek kortejin ardından Teneffüs Park’ta buluşacaklarını belirten Başkan Uysal, “Teneffüs Park, şu an aşırı teknoloji kullanımı ve hızlı şehirleşmeden dolayı ortaya çıkan kapalı alan tuzağını çocukların aşabileceği bir park demek. Çocukların kapalı alanlarda, elektronik ekranlara odaklı olarak hayatlarını geçirmeleri sağlıklı değil. Hem ruh sağlıkları, hem psikolojik ve fizyolojik gelişimleri için çok sakıncalı. Ayrıca hayatı anlamaları için de uygun değil. Ona alternatif bir park bu. Kapalı alanımız sadece, işin doğası gereği buz pateni pistimiz. Onun dışında tamamen açık alan ve bu alanda yer alan tırmanma, hoplama, zıplama gibi fiziksel aktiviteyi esas alan, arkeoloji parkımızı için çocuğun içindeki merak duygusunu canlı tutacak, kukla atölyesi, bitki üretim tesisleri gibi çocuklarımızın yaratıcılığını, yenilikçiliğini geliştirebileceği, çocukların çok mutlu olacağı bir oyun alanı.”
Sağlıklı yasaklar
Teneffüs Park’ta ayrıca biri belediyenin işletmesini yaptığı Turunç Kafe, bir diğeri de buz pateni pistinde olmak üzere iki kafenin yer aldığını kaydeden Başkan Uysal, “Bu yeme içme ünitelerimizin en önemli özelliği boyalı içecek ve fastfood tipi yiyeceklerin bulunmaması. Sağlıklı yasaklar bunlar” dedi.
Büyük proje topluma sağladığı yararla ölçülür
Muratpaşa Belediyesi’nin iştiraki şirket Falez AŞ ile birlikte projelendirdiği Teneffüs Park’ta çocukların hem ruh hem de beden sağlığı için uygun bir ortam oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizen Ümit Uysal, “Çocuklar hepimizin için çok değerli. Toplumun geleceği, her şeyimiz. Onlara vereceğimiz sağlıklı alanlar geleceğimize yaptığımız yatırımlardır. Büyük proje illa büyük binayla büyük imalatlara olmaz. Büyük proje topluma büyük yarar sağlayarak olur. Burası böyle bir alandır” diye konuştu.