Muratpaşa Belediyesi ‘Teneffüs Park’ Cumartesi günü törenle kapılarını açıyor.
Muratpaşa Belediyesi ve iştiraki Falez A.Ş. ile birlikte hayata geçirdiği Antalya’nın yeni çocuk dünyası 5 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek törenle açılıyor. Açılış kutlamaları saat 14.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Çocuk Şenliği’yle başlayacak. Ardından Teneffüs Park’a uzanacak Sevgi Korteji’yle devam edecek kutlamalarda saatler 16.00’yı gösterdiğinde Antalya’nın en özgün çocuk dünyasının açılışı gerçekleştirilecek.
Büyük açılışı için son rötuşların yapıldığı ‘Teneffüs Park’, çocukların hem kapalı alanlarda, jetonlu oyun makineleri, bilgisayar oyunları olmadan da eğlenebilecekleri hem de acıktıklarında tek çarenin fastfood türü yiyecekler olmadığı bir yaşam alanı olarak projelendirildi.
Teneffüs Park; Çaybaşı Mahallesi’nde Muratpaşa Belediyesi’nin Değirmenönü Kültür Merkezi’nin yanındaki 16 bin metrekare alan üzerine kuruldu.
Hababam sınıfı
Konuklarını Hafize Ana, Kel Mahmut, Damat Ferit, Güdük Necmi ve İnek Şaban’lı ‘Hababam Sınıfı’ heykelleriyle karşılayan Teneffüs Park’ta oyun alanları farklı yaş grubuna göre düzenlendi.
Sınırsız eğlence
İçinde Antalya’nın çocuklar için düzenlenmiş en büyük ‘Macera Parkuru’ yer alacak. İki katlı hazırlanan parkurda tırmanma duvarı da bulunuyor.
Oyun makineleri, bilgisayarlar olmadan çocuklara sınırsız eğlence ve oyun vadeden Teneffüs Park’ta elle hareket ‘Atlıkarınca’, pedallı araçların kullanıldığı ‘Trafik Parkuru’, körebe, saklambaç, seksek, ip atlama, misket gibi ‘Sokak Oyunları’ alanı gibi bölümler yer alıyor.
Bununla birlikte Teneffüs Park’ta 580 metrekare genişliğinde ‘Kum Havuzu’, ‘Balon Park’, 240 metrekarelik ‘Zıplangaç’ adında trambolin de yerleştirildi.
Geri dönüşümden müzik aletleri
Çocuk köyünde, ‘Tam Tam’ ve ‘Bam Bam’ adında iki müzik alanı da yer alacak. Burada çocukların kullanacağı müzik aletleri geri dönüşüme uygun atıklardan yapıldı. Teneffüs Park’ın mobilyaları da yine geri dönüşümle hammadde olarak tekrar imalat sürecine kazandırılan atıklardan elde edildi.
Amfi tiyatro
Tüm oyun alanlarıyla birlikte çocuklarının sosyal gelişimini destekleme için ‘Adam Olacak Çocuk’ sahnesi ve 283 metrekare genişliğinde sahne ve amfi bulunacak.
Sağlıklı beslenme için turunç kafe
Bu kadar oyunun ardından acıkan çocuklar ve ebeveynleri için fastfood tipi yiyeceklerini kesinlikle bulunmayacağı, sağlıklı beslenme kültünü geliştirirken farklı damak zevklerine de hitap eden Muratpaşa Belediyesi’nin ‘Turunç Kafe’si de bulunuyor.