Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Caddesi’nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Tonguç Caddesi’nde başlattığı hemzemin geçiş, alt yapı ve tünel imalatı çalışması hızlı bir şekilde ilerliyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin “Efsane Geri Dönüyor” sloganıyla başlattığı Antalya’nın en önemli yayalaştırma projelerinden biri olan Şarampol Caddesi Projesi’nin taşıt trafiği ayağını çözecek çalışmaları kapsamında Tonguç Caddesi’nin Eski Şarampol Caddesi ve 567 Sokak kesişimlerinde hemzemin ve tünel geçiş çalışmaları devam ediyor.
Yağmur ve içme suyu çalışması tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, bölgenin ihtiyaç duyduğu 450 metre yağmur suyu hattı ile içme suyu deplasesinin tamamlandığını, atık suyu çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti. Tonguç Caddesi’nde tünel imalatının devam ettiğini belirten yetkililer, araç trafiğine kapalı olan 620 sokağın ise trafiğe açıldığını söyledi. Opera Kavşağı devamında da ekipler çalışmalarını sürdürüyor.
Ulaşım ve trafik sorunu çözülecek
Proje kapsamında Tonguç Caddesi’nin Eski Şarampol Caddesi- Şarampol Caddesi ve 567 Sokak kesişimlerinde hemzemin geçişi ve 3 katlı kavşak yapılıyor. Bu üç noktanın ışıksız geçilmesiyle yayalaştırma projesinde bir kesinti olmayacak. Yayalaştırılmış projede acil durumlar için itfaiye, ambulansın ön taraftan geçişini sağlayabilecek, yaya yolunun üstünde bir servis yolu olacak. Bölgeye yer altı otoparkları yapılacak. Bunların üzerinde park olarak yeşil alan oluşturulacak.