Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Manavgat ilçesi’nde bulunan Kızılot sahilinin Akseki Belediyesi’ne verildiği yönündeki çıkan haberleri eleştirdi. Kızılot bölgesinde bulunan bir büfenin ihale yolu ile Akseki Belediyesi’ne verildiğini belirten Türel, “Bu oranın Akseki Belediyesine ait olduğunu göstermez. Buralar milletin yeridir” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclisi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmalarda söz alan grup sözcüleri, Fransa’da dün akşam saatlerinde meydana gelen ve onlarca insanın hayatını kaybettiği terör saldırısını kınayarak, terör eylemlerinin insanlığa karşı işlenmiş birer suç olduğunu söylediler.
Terör eylemlerini kınadı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ise, İstanbul ve Fransa’da meydana gelen terör eylemlerini kınayarak, “Teröristler dünyanın her yerinde hiçbir şey tanımadan terör eylemleri yapıyor. İnsanlık olarak buna karşı omuz omuza bir dayanışma gösteremiyoruz. Bütün bu eylemleri nefretle kınıyorum” dedi. Türel, Kumluca’da meydana gelen orman yangın ile ilgili bazı sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporları eleştirerek, “Orada bulunan çalışanlarımız yangını söndürmek için canla başla çalıştı. Üzücü hadiselerin üzerinden siyasi rant devşirmeye kalkanlar bilsinler ki bunlar bir gün kendi üzerlerine dönerler. Oturduğunun yerden iki satır yazı yazarak rant yapmaya çalışırsanız bunun karşılığını alırsınız” diye konuştu.
Kızılot tartışmasına son noktayı koydu
Türel, son günlerde Manavgat İlçesi Kızılot sahili üzerinden yürütülen tartışmalara da son noktayı koydu. Kızılot bölgesinde bulunan bir büfenin ihale yolu ile Akseki Belediyesi’ne verildiğini belirten Türel, “Bu oranın Akseki Belediyesine ait olduğunu göstermez. Buralar milletin yeridir. Milletin yerini kimse millete kapatamaz. Koca koca milletvekilleri ile eylem yapılıyor. Kimse bu sahili yerinden alıp başka yere götürmüyor. Bazen sırf durduk yerden siyaset üretmek için böylesine anlamsız girişlerde bulunmak beni üzüyor. Manavgat Belediyesi de nerede büfe işletmek istiyorsa gelsin ihale yolu ile alsın işletsin. Bu sahiller kapatılıyormuş gibi imaj yaratanlar, bunların altında kalıyor. Bir avuç sahili Manavgat Belediyesi Aksekililere çok görmüştür. Şu ayrılıkçı zihniyetten kurtulmamız gerekiyor. Bu sınıfsal tutum bu millete çok zarar verdi. Bırakın isteyen istediği yerden denize istediği gibi girsin” dedi. Öte yandan Kızılot sahili tartışması Akseki Belediye Başkanı İsmet Soysal ile CHP Meclis Üyesi Oytun Eylem Doğmuş arasında kısa süreli gerginliğe neden oldu.
Beşiktaş ve Gül bağımsız sıralara yan yana
Diğer taraftan mecliste CHP Meclis üyeliğinden istifa eden Ruhi Beşiktaş ile MHP’den istifa eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül bağımsız sıralarda AK Parti grubuna yakın olarak yan yana oturdu. Son günlerde AK Parti ile adı anılan Ruhi Beşiktaş ise istifa sürecinden sonra herhangi bir partiye geçmesinin söz konusu olmadığını belirtti.