2’nci Gloria Open Dünya Dans Şampiyonası, 15 ülkeden yaklaşık bin sporcunun katılımıyla 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Organizasyonun, kriz yaşayan turizme hem tanıtım, hem de aktivite olarak katkı sağlaması beklenir.
Dünya Dans Sporları Federasyonu (WDSF) desteği ve onayı ile geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Gloria Open Dünya Dans Şampiyonası, bu yıl 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Belek’teki Gloria Sport Arena’da yapılacak olan dev organizasyon, kriz yaşanan Türk turizmine tanıtım açısından önemli bir katkı sağlayacak. Gloria Open’a 15 ülkeden bine yakın sporcu kayıt yaptırdı. Belek’te yarışacak dansçılar arasında dünya sıralamasında ilk 10’da yer alan 3 çift de bulunuyor.
MARKA İSİMLER GELİYOR
Gloria Open’da yarışacak isimler arasında dünyanın marka isimleri de mücadele edecek. Dünya sıralamasında ilk 10’da yer alan Charles Schmitt-Elena Salikhova (Fransa), Marius Balan-Khrystyna Moshenska (Almanya) ve Anton Aldaev-Natalia Polukhina (Rusya) puan mücadelesi verecek. Dünya Dans Sporları Federasyonu Spor Direktörü İspanyol Marco Sietas’un Başhakemliğini yapacağı organizasyonda 13 ülkeden 13 hakem de görev alacak.
2 KATEGORİ - 4 YAŞ GRUBU
Antalya Belek’te 2 gün boyunca tam bir dans şöleni yaşatacak olan Gloria Open’a katılacak sporcular, minikler, yıldızlar, genç ve yetişkinler yaş gruplarında, Latin ve Standart kategorilerinde mücadele edecek. 2015’te kendi klasmanında dünyanın en iyi 3’üncü organizasyonu seçilen Gloria Open’ı bu yıl 2 günde yaklaşık 2 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Yurt dışından ve yurt içinden bir çok dans severin yarışmayı izlemek için Antalya’ya gelmesi turistik tesislere de önemli katkı sağlayacak.
EKİM’DE YENİ ORGANİZASYON
Gloria Open’ın hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini, organizasyonun kusursuz gerçekleşmesi için her türlü önlemi aldıklarını belirten Yarışma Direktörü Alize Sekmen Altay, Ekim ayında bir başka dev organizasyonun daha Antalya’ya verildiğini müjdeledi. Altay, Dünya Dans Sporları Federasyonu (WDSF)’nin geçtiğimiz yılki organizasyonu çok beğendiğini ve 15-16 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Seniors Dünya Şampiyonası’nın organizasyonunu da Antalya’ya verdiğini bildirdi.
ÖZALTIN AİLESİNE TEŞEKKÜR
Dans dünyasının en prestijli organizasyonlarının Antalya’ya kazandırılması konusunda verdikleri büyük destekler nedeniyle Nuri Özaltın ve ailesine teşekkür eden Yarışma Direktörü Alize Sekmen Altay, amaçlarının bu şampiyonanın geleneksel hale getirilmesi ve Dünya Dans Şampiyonası’na verdiği puanı her yıl yükseltmek olduğunu söyledi. Yarışmaya katılacak sporcu, antrenör, hakem ve federasyon yetkililerinin 29 Nisan’da Antalya’ya geleceğini ve açılış kokteylinin aynı tarihte yapılacağını belirten Altay, Antalyalı dans severleri de 30 Nisan ve 1 Mayıs’ta Gloria Sport Arena’ya davet etti.