Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fabrikalar Mahallesi’nde 7 dönümlük araziye inşa edilen açık yüzme havuzunu inceledi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fabrikalar Mahallesi Fikri Erten Caddesi’nde 7 dönümlük araziye inşa edilen açık yüzme havuzunda incelemelerde bulundu.
Tütüncü, Adnan Menderes Tam Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun kardeşi olan açık yüzme havuzunun, ilçede yüzme sporuna zenginlik kazandıracağını söyledi.
Yüzme sporuna hizmet verecek
Tütüncü, “Tesisin işletmesini belediyemizin spor kulübü yapacak. Spor kulübümüz vasıtasıyla tesisi, halkımızın yüzme sporu ile buluşması anlamında değerlendireceğiz. İkinci olarak tesisi adeta yüzme ihtisas kulübünün antrenman alanı olacak. Kulüp bünyemizde yüzme sporuyla ilgili branş açmıştık. Bu branşımız, çalışmalarını kapalı ve açık yüzme havuzlarımızda yapabilecek.”
Kepez, yüzmenin merkezi oluyor
Kepez’in yüzme sporunun merkezi olmaya başladığına işaret eden Başkan Tütüncü, “Denizimiz yok ama kapalı ve açık yüzme havuzlarla yüzme ihtisasında önemli bir ilçe haline geliyoruz. Kepez, yüzmenin merkezi oluyor. Açık yüzme havuzu yatırımız, şehre ilişkin ortaya koyduğumuz yüksek ufkun bir yansımasıdır. Önümüzdeki günlerde tesisi halkımızla buluşturacağız. Açık yüzme havuzumuz, yılın 8-9 ayı hizmet verecek güzel bir tesis olacak” dedi.
Maliyeti 2 milyon 77 bin TL
Çocuk havuzunun da olduğu açık yüzme havuzu,49x24 boyutlarında, 1.20, 1.40 ve 1.60 metre derinliğinde. Bin 200 metrekarelik alana yapılan tesiste, 360 metrekarelik sosyal tesis, havuz başı sosyal etkinlik alanı ve 2 adet kafe bulunuyor. Otoparkın da bulunduğu tesiste, oturma alanları, çocuk oyun parkı, açık hava spor aletleri yer alıyor.