Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, muhtar ziyaretlerinin 4.turunu başlattı. Tütüncü, eski Varsak Belediyesi önünden başlatacağı tramvay hattının projesini tamamladığını ve bu yatırama ilk kazmanın bu yılın sonunda vurulacağını söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapılan ve yapılacak olan hizmetleri değerlendirdiği muhtar istişare toplantısının 4. turunun ilk buluşmasını Varsak bölgesindeki muhtarlarla gerçekleştirdi. Demirel Mahalle Muhtarı Mehmet Arslan’ın ev sahipliği yapılan toplantıya Başkan Yardımcıları Sebahat Adanır, Mustafa Sağdur, Mustafa Özsoy, yatırımcı birimlerinin müdürleri, Meclis Üyesi Serhat Demir ile Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri de katıldı.
“MUHTARLARIMIZ, ŞAHSIMA HER ZAMAN VE HER ŞART ALTINDA ULAŞABİLİYOR”
Muhtarlar, toplantıda mahallelerindeki asfalt, kaldırım, yeni yol ve park yapımıyla ilgili taleplerini dile getirdiler. Muhtar istişare toplantısının Antalya’da bir ilk olduğuna işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “66 mahalle muhtarımızı kapsayan bu toplantımızla hem hizmeti, belediyeyi vatandaşın ayağına götürüyoruz hem de problemlere yerinde çözüyoruz. Muhtarlarımız, şahsıma her zaman ve her şart altında ulaşabiliyor. Ama hizmet değerlendirme toplantısıyla zaman baskısı olmadan, bir çay sohbeti ortamında hizmetleri konuşuyoruz” dedi.
“TL’LİK BİR YATIRIMLA YAŞANAN YAĞMUR SUYU BİRİKMESİ SORUNUNU ÇÖZÜYOR”
Tütüncü, 2. döneminde bölgede yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle ilgili de şu açıklamayı yaptı: “ Varsak’a sözümüz olan 112 acil servis istasyonu, aile sağlığı merkezi, ağız ve diş sağlığı polikliniği hizmete girdi. Geçtiğimiz yıl temelini attığımız Varsak Polis Merkezi tamamlanma aşamasına geldi. Süleyman Demirel Bulvarı’nın yağmur suyu sorununu çözme sözümüzü Büyükşehir ile yerine getiriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, 10 milyon TL’lik bir yatırımla, bulvarda ve çevre mahallelerde yaşanan yağmur suyu birikmesi sorununu çözüyor. Kepezpark Varsak Kompleksi içerisinde alışveriş merkezlerindeki gibi 4 salonlu bir sinema salonunu bölgeye kazandırdık.”
“BÖLGENİN İMAR SORUNLARININ YÜZDE 70’Nİ ÇÖZDÜK”
Başkan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi’nin, eski Varsak Belediyesi önünden başlatacağı tramvay hattının projesini tamamladığını ve bu yatırama ilk kazmanın bu yılın sonunda vurulacağını ifade etti. Bölgenin imar sorunlarının yüzde 70’ni çözdüklerini aktaran Tütüncü, konuyla ilgili şunları söyledi: “Gaziler, Altıayak, Zeytinlik ve Menderes mahallelerini kapsayan Kamu Yararı kararlarını aldık. Yine aynı şekilde Esentepe, Altıayak, Zeytinlik ve Menderes mahallelerinin doğusundan geçerek Altınova Kavşağı’na kadar uzanacak taşıt yolunun ve çevresinin planlarını yapıyoruz. B ve R gibi imar çapını kısıtlayıcı ibareler ortadan kalkıyor.
Demirel Mahallesi’nde yer alan dere yatağının çözülmesi hususunda imar plan revizyonu yapılmış, uygulamaya dönük çalışmalar sürüyor. Varsak’ta 90lı yıllarda Kepez Belediyesi’ne bağlandığı döneme kadar geçen sürede plan uyumsuzluklarını çözüyoruz.”