Antalya Valiliği Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümündeki kutlamalar kapsamında bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda Vali Karaloğlu, 15 Temmuz darbe gecesinde Antalya’ya sıkı yönetim komutanı olarak atanan Burdur Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz’ün kendisini dinlemediğini ifade ederek, Karagöz’ün daha dışarı çıkamadan gözaltına alındığını kaydetti.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu ev sahipliğindeki resepsiyon, Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve diğer davetlileri bir araya getirdi. Vali Karaloğlu resepsiyonda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin insanoğlunun ulaşabildiği, insan onuruna en uygun yönetim modeli olduğunu dile getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Cumhuriyet fazilettir. Türk Milletinin ruhuna ve karakterine en uygun yönetim şeklidir" sözlerini hatırlatan Vali Karaloğlu, Anayasamızda Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlandığını kaydetti.
“Millet Cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara çıktı”
Türk milletinin çok güçlü ve köklü bir devlet geleneği olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, “29 Ekim 1923’te bu köklü devlet geleneğimiz cumhuriyeti ilan ederek taçlandırılmıştır” dedi. İdeal olan Cumhuriyeti, demokrasiyi ve hukuk devletini “Nasıl yakalarız” mücadelesinin verildiğini ifade eden Vali Karaloğlu, demokrasi ve cumhuriyetin zaman zaman saldırılara maruz kaldığını belirtti. En son 15 Temmuz’da Cumhuriyet’in, milli iradenin saldırılara maruz kaldığını dile getiren Vali Karaloğlu, devlet ve milletin Cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara çıktığını kaydetti.
“Beni dinlemedi ve daha dışarı çıkmadan gözaltına alındı”
Millete zincir vurmak isteyenlere milletin zincir vurduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "15 Temmuz darbe girişimi gecesi Antalya sıkıyönetim olarak atanan komutana ’Benimle, televizyona çık ve ihtilale karşı olduğunu söyle’ dedim. ’Bugün benim ihtiyacım var, yarın senin ihtiyacın olacak’ dedim. Beni dinlemedi ve daha dışarı çıkmadan gözaltına alındı. Bu millet artık ne olursa olsun kendi iradesine müdahale edenlere fırsat vermeyecek. Bütün şehitlerimize rabbimden rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.