Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar programına Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekil Mesut Kocagöz, İl Müftüsü Osman Artan, çok sayıda kurum müdürü, şehit aileleri ve gaziler katıldı. İftar yemeğinde Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Kore Gazisi Hasan Yazıcı ile aynı masada oturdu. Okunan ezanın ardından protokol, şehit yakınları ve gaziler hep birlikte iftarlarını yaptı. Vali Münir Karaloğlu’nun konuşması öncesi İl Müftüsü Osman Artan, iftar duası etti.
“BU TOPRAKLAR VATAN KILINMAK İÇİN ŞEHİT KANLARIYLA SULANDI”
Bir insanın çıkabileceği en büyük rütbenin şehitlik makamı olduğunu ifade eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu toprakların vatan kılınması için adeta şehit kanlarıyla sulandığını söyledi. Vali Karaloğlu, “Bu toprakları vatan kılmak için bu toprakların her santimetresi adeta şehit kanlarıyla sulanarak vatan kılındı. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu vatanın bu toprakların kıymetini iyi bilmemiz lazım. Sayın Cumhurbaşkanının bize verdiği talimat illerinizde yaşayan şehit yakınlarına gazilere gözünüz gibi bakacaksınız, onların bütün problemleriyle devletin valisi olarak ilgileneceksiniz oldu” dedi.
“ŞEHİT VE GAZİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU”
Güçlü bir devletin var olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Son dönemde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bünyesinde görevi sadece Şehit ve Gaziler olan Şube Müdürlüğü kuruldu. Bu müdürlük sadece şehit ve gazilerle ilgilenecek bir müdürlük. Oradaki arkadaşların başka işi yok. Sizleri mutlu etmek ve problemlerinizi takip etmek, problemlerinizi çözemediklerinde bu durumları bizlere aktarmak” diye konuştu.
“ANTALYA’DA OLDUĞUMUZ SÜRECE SİZİN EMRİNİZDEYİZ”
Şehit yakınları için ne yaparlarsa az olduğunu ifade eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
“Sizin için ne yapsak azdır. Devletimiz de elindeki bütün imkanları şehit yakınları ve gaziler için kullanıyor. Bizde Antalya Valiliği olarak bu şehirde olduğumuz sürece sizin emrinizdeyiz.”