Antalya Valisi Muammer Türker, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MATSO) ziyaret etti.
MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, yönetim kurulu üyeleri ve komite başkanları tarafından karşılanan Vali Muammer Türker’e çiçek takdim edildi. Ziyarette Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar’da yer aldı. Ziyarette, Vali Türker’e MATSO Başkanı Ahmet Boztaş tarafından Oda ile ilgili bilgiler verildi. 1996 yılında kurulan MATSO’nun her türlü kurumsal yapıyı tamamladığını kaydeden Başkan Boztaş, uluslar arası bir akredite firması tarafından 5 yıldızlı Oda unvanı verildiğini söyledi. Yılda yaklaşık 600 civarında yeni üyenin MATSO’ya kayıt yaptırdığına değinen Boztaş, Manavgat’ta 2015 yılı içerisinde 57 tane ilden fazla kurumsal şirket kuruluşu gerçekleştirildiğini belirtti.
TÜRKER; “MANAVGAT BİRÇOK İLDEN DAHA BÜYÜK EKONOMİK DEĞERE SAHİP”
Antalya Valisi Muammer Türker ise Manavgat’ın Antalya’nın en büyük ilçelerinden birisi olduğunu ifade ederek ilçe ziyaretlerinde olabildiğince o ilçenin ekonomik hayatını diri tutan, ayakta tutan insanlarla görüşmeye gayret ettiğini söyledi. Özellikle Antalya’nın büyük ilçelerinde ekonomik hayatın çok canlı olduğuna vurgu yapan Vali Türker, “Bunun dinamosunu Antalya bölgesi için genel olarak konuşursak turizm sektörü, tarım sektörü ve sanayinin bazı branşları oluşturuyor ve bu saydığımız sektörlere bağlı onları destekleyen diğer yan sektörler oluşturuyor” dedi.
MATSO’NUN DA TURİZME İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ BİR ARKA PLAN DESTEĞİ VAR
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasının birçok vilayetten daha çok üyesi ile ekonomiye değer kattığının altını çizen Vali Türker, “MATSO’nun yine turizm arka plan desteği var. Antalya’daki turizm yatak kapasitesinin neredeyse üçte biri Manavgat bölgesinde. Buda sadece Antalya bölgesinin değil bütün Türkiye’nin turizm bakımından büyük bir değerdir. Tarımsal üretim yine bu bölgede çok kıymetli bir değer. Bunları üst üste koyduğumuz zaman çok önemli bir Ticaret ve Sanayi Odası ile karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz.”
MATSO SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEK VERİYOR
MATSO’nun rutin faaliyetlerinin dışında sosyal sorumluluk projelerine önemli ölçüde destek verdiğine işaret eden Türker, ilçeye kazandırdığı eğitim kurumları başta olmak üzere birçok çalışmaya imza attığını kaydetti.
MATSO tarafından yıllardır mücadelesi verilen ve Manavgat’ın çözüm bekleyen ve artık kronikleşmiş Organize Sanayi Bölgesi sorunu olduğunu vurgulayan Türker, “Konu mahkemede olduğu için bizler çok fazla ilerleme kaydedemiyoruz ama inşallah kısa sürede sonuçlanıp Manavgat bölgesinin, Antalya’nın çok güçlü bir Organize Sanayi Bölgesi’ne yani İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olması planlanıyor. Özellikle turizm sektörüne destek sunan, tarım sektörünü destekleyen, gıda ile alakalı bir Organize Sanayi Bölgesi olması, nitekim bizim özellikle tarımda katma değeri düşük olduğunu görüyoruz. Antalya’nın bütün tarımsal ihracatı ki Türkiye’nin bir numaralı tarımsal, yani bitkisel üretim anlamındaki vilayetidir ihracat bakımından topladığınız zaman yarım milyar dolar civarında bir şey çıkıyor. İhracat rakamı çıkıyor. Burada yapılan iş, üretilen hizmet ve istihdamı da düşündüğümüzde bu kadar geniş alana hitap eden bir sektörde son derece yetersiz bir rakam. Bunun sebebi de katma değeri yeterince üretemeyişimiz. Alıyoruz en fazla paketleyerek gönderiyoruz. Bizim mutlaka katma değerli gıda sektörüne, tarım sektörüne de geçmemiz lazım” diye konuştu. Konuşmanın ardından MATSO Başkanı Ahmet Boztaş tarafında Vali Türker’e Manavgat yöresel ürünlerinden oluşan hediye paketi takdim edildi.
MATSO TURİZM FAKÜLTESİ İNŞAATINDA İNCELEME YAPILDI
Daha Sonra MATSO tarafından inşaatının yapımı üstlenilen Manavgat MATSO Turizm Fakültesi ziyaret edildi. Burada Başkan Boztaş ve inşaat yapım komisyonu tarafından Vali Türker’e inşaatın son durumu ile ilgili bilgiler verildi. Başkan Boztaş, fakülte inşaatının tamamlanarak en geç 15 Haziranda Akdeniz Üniversitesine devredileceğini söyledi.