Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kente kazandırılan Dokuma alanını halkın sahiplendiğini belirterek, "Şimdi bizden sonra kim gelip Dokuma elenğne alışveriş merkezi yapacağım, diyebilir? " dedi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gençlik buluşmaları kapsamında Çağlayan Anadolu Lisesi’ni ve Hüsniye Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette gençlerle sohbet eden Tütüncü, gençlerin sorularını cevaplandırdı ve isteklerini dinledi.
“KİMSE DOKUMA’YA ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPACAĞIM DİYEMEZ”
Gençler Tütüncü’ye Dokuma’yı kente kazandırdıkları için teşekkür etti. Tütüncü ise, "Halk, Dokuma’yı sahiplendi. Şimdi bizden sonra kim gelip Dokuma’ya alışveriş merkezi yapacağım, diyebilir. Diyemez. Dokuma’yı halka açma mücadelesini verirken en büyük destekçimiz halk oldu. Sizlerin takdirleri, teşekkürleri eserleri güzelleştirecek. Eskiler, marifet iltifata tabidir, derler. Halkın sahip çıkması Dokuma’yı hem geliştirecek hem de menfaat gruplarıyla mücadelede bize güç verecek” diye konuştu.
“HALKIMIZIN HAKKINI VE ŞEHRİ SAVUNUYORUZ”
Dokuma’nın 5 yıl sonra daha kullanışlı hale geleceğinin müjdesini veren Tütüncü, “Tamamıyla halka hizmet eden ve halkın mutluluğunu hedefleyen bir park olacak. Bu şehrin merkezinde Dokuma gibi başka 238 bin metrekarelik bir alan yok. Her dönemde kasası, kesesini düşünenler oluyor. Biz de onların karşısında aslanlar gibi dimdik dikiliyor, halkımızın hakkını ve şehri savunuyoruz" dedi.
40 BİN ÖĞRENCİYE YETENEK TARAMASI
Gençlere, spor alanında yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Tütüncü, “Spor okulları alanında başarılı bir çalışma yapıyoruz. 2009’da göreve gelirken Kepez bir spor ilçesi olmalı, demiştik. Şimdi 7 bine yakın öğrencimize spor yaptıran Antalya’nın tek ilçesiyiz. Her yıl ilkokul ve ortaokullarda 40 bin öğrencimize basketbol, futbol ve voleybol noktasında yetenek taraması yapıyoruz” şeklinde konuştu.
KÜYÜPHANE MÜJDESİ
Öğrencilerin kütüphane isteği ile ilgili de açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, "Kepez’e 3 tane kütüphane yapacağız. Hem üniversite öğrencilerinin geleceği, söyleşilerin yapılacağı, işitme engellilerin de yararlanacağı çok özel bir projeyi çok yakında hayata geçiriyoruz." diye konuştu. Başkan Tütüncü, söyleşinin ardından öğrencilerle günün anısına fotoğraf çekildi. Söyleşilere Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da eşlik etti.