Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 32. Grup Üyeleri, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi başkanlığındaki heyetle Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Hüsamettin Elmas’ı ziyaret ettiler. İmar sorunu olan kooperatiflerin sıkıntılarının ele alındığı görüşmede pek çok başlıkta ilerleme sağlandı.
ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, imar sorunu yaşayan yapı kooperatiflerinin sıkıntılarına çözüm bulunması amacıyla bir süre önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i kooperatif başkanları ile birlikte makamında ziyaret ederek, sektörün sorunlarını birinci ağızdan kendisine aktardıklarını bildirdi.
Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatı doğrultusunda İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yapı kooperatifleri tarafından dile getirilen sorunların çözümüne yönelik bir çalışma başlatıldığını belirten Mustafa İssi, “başta Çalkaya ve Kemerağzı bölgelerindeki kooperatifler olmak üzere şehrimizin farklı bölgelerinde bulunan kooperatiflerin sorunları Belediye yetkilileri tarafından ele alındı. İmar sorunlarına yönelik yapılan çalışmalarda gelinen nokta, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas tarafından kooperatif yetkililerine bizzat aktarıldı” dedi.
Kooperatiflerin genel kurul toplantıları öncesinde yapılan bilgilendirmenin oldukça önemli olduğunu vurgulayan İssi şöyle devam etti;
“Konut yapı kooperatifleri, kendi imkânlarıyla konut sahibi olamayan bireylere karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet unsurlarıyla maliyetine konut sahibi olma imkânı sağlamaktadır. Antalya’nın çeşitli bölgelerinde imar sorunu sürdüğü için halen atıl bir şekilde varlığına devam eden birçok konut yapı kooperatifi bulunuyor. Daha az güç ve enerji ile daha çok iş yapabilme yeteneğine sahip olan kooperatifler bazı noktalarda ilerleme kaydedemedikleri için atıl kalıyorlar. Bu durum hem kooperatiflerin kent ekonomisinde yaratacağı canlılığı engelliyor hem de kooperatif üyelerinin ev sahibi olma hayallerini süresiz ertelemelerine sebep oluyor. ATSO 32. Grup Meslek Komitesi (Konut ve İş Yeri, Yapı Kooperatifleri) olarak, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bahsi geçen konut yapı kooperatif arsalarının Belediye tarafından imara açılması ya da arsa takası yoluyla sorunlarının çözümlenmesini önerdik. Belediye yetkilileri de sorunlara çözüm üretmek adına ellerinden gelen çabayı sarfediyorlar. Bu tür işbirlikleri ile hem sektörde dinamizm yaratılmasını ve hem de kooperatifçiliğin eski güçlü günlerine dönmesini umut ediyoruz.”