Konyaaltı Belediyesi, ücretsiz Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS) kursları düzenliyor.
Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi bünyesinde ücretsiz hizmet veren Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi, öğrencileri YGS ve LYS’ye hazırlıyor. Ücretsiz gerçekleştirilen hazırlık kursları ile öğrencilerin eğitimine katkı sağlanıyor. 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi hazırlık kursları için çalışmalarını sürdüren Konyaaltı Belediyesi, bu kapsamda 30-31 Temmuz 2016 tarihlerinde kurslara kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere yönelik Seviye Belirleme Sınavı düzenleyecek.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, öğrencilere yönelik açılan hazırlık kurslarına her geçen yıl ilginin arttığını söyledi. Başkan Böcek, “Ailelere ve öğrencilere büyük katkı sağlayan kurslarımız çok başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl YGS kurslarımızda yüzde 96,6 oranında başarı elde ettik. Bu sonuç bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimizin elde ettiği bu başarılar bizleri bu alanda daha çok yatırım yapmaya teşvik ediyor. Gençlerimizin eğitimine katkı sağlamak bizlerin görevidir” dedi.
20 kişilik sınıflarda alanında uzman öğretmenler tarafından verilecek kurslara kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, Gürsu Mahallesi’nde bulunan Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezine başvuru yapabilecekler.