Anadolu’nun tüm yöresel ürünlerini Antalya’da buluşturan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlık çalışmaları başladı.
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB’un desteğiyle bu yıl 7’ncisi 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlıkları başladı. YÖREX Danışma Kurulu Toplantısı, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır’ın başkanlığında ATB Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Antalya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, Antalya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, ATAV Başkanı Nizamettin Şen, YUCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, ilçe belediye, oda temsilcileri ile davetliler katıldı.
“YÖREX Anadolu ayarlarına dönmemizde araç”
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, YÖREX’in hazırlık çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Anadolu’nun birbirinden değerli yöresel ürünlerinin bir çoğunun unutulmayı yüz tuttuğunu kaydeden Çandır, "YÖREX’le birlikte Anadolu’nun ürünleri gün yüzüne çıkmaya başladı. Özellikle coğrafi işaret konusunda ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Yöresel ürünlerin coğrafi işaretle tescillenmesi gelecek nesillere aktarılması için YÖREX önemli bir çalışma oldu. YÖREX Anadolu ayarlarına dönmede önemli bir araç" diye konuştu.
“Turist YÖREX’i görmeli”
52 ilin YÖREX’e katılım için sözleşme imzaladığını bildiren Çandır, bu sayının daha da artacağını belirtti. Bu yıl yurt dışından da yöresel ürünler getirmek için çalıştıklarını anlatan Ali Çandır, geniş katılımlı bir fuar organize etme hedefinde olduklarını bildirdi. YÖREX’i kültürel etkinliklerle daha da keyifli hale getirmek istediklerini söyleyen Çandır, bu konuda belediye ve üniversitenin desteğinin olabileceğini kaydetti. Bu yıl YÖREX’te mutlaka turist görmek istediklerini vurgulayan Ali Çandır, bunun için tur operatörleri ve acentalarına çağrıda bulundu. Çandır, 7. YÖREX’te TOBB’un desteğiyle YUCİTA ile birlikte 4. Uluslararası Antalya Coğrafi İşaretler Semineri düzenleyeceklerini de bildirdi. Kurumların YÖREX’e sahip çıktığını belirten Çandır, "Bugüne kadar sizlerin desteği ile YÖREX’i Türkiye’nin en sevilen fuarı yaptık. Desteğinize teşekkür ediyor, bundan sonra da devamını diliyoruz" diye konuştu.
Kurumlardan destek
Toplantıya katılan Danışma Kurulu üyesi kurum temsilcileri, YÖREX’in bir çok yöreyi bir araya getiren önemli bir fuar olduğuna dikkat çekti. Katılımcılar, YÖREX’e desteğini bildirirken, fuara katılımcı ve ziyaretçi sayısının artırılması için destek sözü verdi. Fuarın Antalya’nın markalaşmasına da katkı sağladığına dikkat çeken temsilciler, Ali Çandır ve Antalya Ticaret Borsası’na böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür etti.