Muratpaşa Belediyesi’nin, 3 kurumun işbirliğinde Zeytinköy’de kadınların nitelikle el ürünleriyle düzenli gelir etmesini sağlayacak ‘Kadın Emeği Eğitim Merkezi’nin yeri belirlendi.
Antalya Gebizli Mahallesi’ne inşa edilecek merkez, mimari projesinden inşaatına varana kadar, Muratpaşa Belediyesi’nin öz kaynak çalışması olacak. Mahallede, evlerini önünde yaptıkları yılbaşı çelenklerini ihraç ederek kendi ekonomilerini oluşturan Zeytinköylü kadınlar için Muratpaşa Belediyesi’nin 4 kurum işbirliğinde hazırladığı ‘Kadın Emeği Eğitim Merkezi’ projesinin yeri belirlendi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hayata geçirecek proje Gebizli Mahallesi’nde Aşık Veysel Caddesi’ne açılan 1123 Sokak’ta Muratpaşa Belediyesi’nce inşa edilecek.
Etüd proje çizdi, fen işleri yapacak
Kadın Emeği Eğitim Merkezi, tasarım aşamasından başlayarak Muratpaşa Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçireceği proje olarak ortaya çıktı. Proje, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce hazırlandı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan da (BAKA) hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında inşa edilecek merkezin mimari projelerini ise Etüd Proje Müdürlüğü ekipleri çizdi. Merkezin inşaatı ise Fen İşleri Müdürlüğü’nce yapılacak.
Atölyeler olacak
İnşaatına başlanacak merkez, 135 metrekare büyüklüğe sahip olacak. Tek kat inşa edilecek Kadın Emeği Eğitim Merkezi’nin içinde atölyeler ve depolar yer alacak. Zeytinköy Kadın Emeği Eğitim Merkezi Projesi, Doğuyaka, Gebizli ve Yeşildere Mahalleri başta olmak üzere Zeytinköy olarak bilinen bölgede kadınların şimdilik yılbaşı çelengiyle sınırlı olan el emeğini geliştirmeyi hedefliyor. Projede bu sayede kadınların ekonomik değeri olan cazip ürünler üretip, yıl boyunca gelir elde etme olanağı olan bir ortam yaratmayı hedefleniyor.