Dünya Kara Papak Türkleri Birliği (KARPAT) yönetim kurulu üyesi Kutluhan Akçay, 15 Temmuz darbe kalkışmasını Kura Nehri’ne karanfil atarak protesto etti.
Serhat şehri Ardahan’da eşiyle birlikte Kura Nehri’ne karanfil atarak darbeleri protesto eden Akçay, "27 Mayıs darbesinin üzerinden 55 yıl geçmesine rağmen Türk demokrasisine, Türk siyasetine ambargo uygulayan cuntacılardan sonra şimdi de FETÖ terör örgütü çıkmış bulunmaktadır. İki yıl önce Orta Asya’nın özgürlük sembolü olan Kura Nehrine gül atarak 27 Mayıs darbesini protesto etmiştim. Şimdi ise eşimle beraber buradayım. FETÖ terör örgütünün Türk dünyasına ve Türkiye’ye yaşatmış olduğu bu acı günleri Allah bir daha ülkemize ve vatanımıza bir daha yaşatmaz." dedi.
"Demokrasi köprüsü ve özgürlük köprüsü"
Orta Asya’nın özgürlük sembolü olan Kura Nehri üzerinde olan tarihi köprüden seslenen Akçay, bir tarafımda Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunda önderlik eden ve tarihi kongrelerin yapıldığı kongre binası, sağ tarafımızda Ardahan kalesi, sol tarafımda kışla ve özgürlük, demokrasi köprüsünden devlet erkanına sesleniyorum? Kura nehri üzerindeki köprünün demokrasi köprüsü olarak değiştirilmesini talep ediyorum. Türk dünyasının ve ülkemizin Demokrasi çığlığının Ardahan’da olmasını istiyorum. Ve yine Ardahan’da bulunan tarihi Kongre binasında tarihimizi yeniden yazmak istiyoruz. Türk dünyasını yeniden bir araya getirmek istiyoruz. Buradan Türk dünyasına birlik mesajını veriyoruz. Kürdiyle, Türküyle biz bir bütünüz. Bin yıllık bir geçmişimiz var. Demokrasimize kastedenleri buradan eşimle beraber kınıyoruz." şeklinde konuştu.
Akçay daha sonra darbe girişimlerini protesto ederek Kura Nehri’ne karanfil bıraktı.