Ak Parti Ardahan İl Başkanlığında, Ak Parti İl ve İlçe personellerine yönelik ’Bilgi, deneyim paylaşımı ve farkındalık artırma’ konusunda eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği komisyon üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy eşi Cevriye Köksoy, İl Başkanı Yusuf Demirci, İlçe Belediye Başkanları, Kadın Kolları Başkanı Leyla Kargı, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti. Katırcıoğlu yaptığı konuşmada, ’’Cinsiyet adaletsizliğinin hala var olması, kaynakların kadınlar ve erkekler arasında adilce dağıtılması meselesini önemli bir politika hedefi haline getirmektedir. Devletler politikalarına temel oluşturan bütçelerini yaparken o ülkedeki kadın erkek arasındaki her türlü adaletsizlik makasını açıp açmadıklarını kontrol etmelidir.’’
Katırcıoğlu, cinsiyete duyarlı olmayan kamusal hizmet politikalarının gelişmiş ülkelerde terk edildiğine, kadın ve erkeklerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak politikaların oluşturulduğunu söyleyerek, ’’ Cinsiyet duyarlı bütçeleme anlayışını, tüm ana plan ve politikalara dahil etmemiz, yerelde ve merkezde sürekli olarak göz önünde bulundurmamız gerekir.’’ dedi.
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı arttırma ve bu alanda deneyimlerin paylaşılması amacıyla Ardahan, AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıdan sonra esnaf ziyareti gerçekleşti.