İstanbul´da bulunan Ardahan İl Derneği Maltepe Şelale Cafe´de geniş katılımlı bir kahvaltılı toplantı yaptı. Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş´ın başkanlığında Şehitlerimize saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan toplantıya dernek yönetim kurulu üyeleri, birim başkanları, eşleri ve çok sayıda misafir katıldı.
Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş yaptığı selamla konuşmasında; Ardahan İl Derneği olarak yaz tatilinin büyük bir bölümünde memleketimizi ziyaret eden yöneticilerimiz ile fikir alışverişi ve önümüzdeki süreçteki yol haritamızı şekillendirmek üzere topladıklarını belirtti.
Derneğe yeni katılımların kabulü ve katılım sağlayan yeni üyelerin tanıştırılması ile devam eden toplantıda, Son dönemde yaşanan terör olayları değerlendirilerek şehit ve gaziler anıldı. Birlik ve beraberlik mesajları verilerek her zaman milletimiz ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünden yana tavır koyan derneğin aynı kararlılıkla yoluna devam edeceği bir kez daha deklare edildi. Yine Ardahan´ın sorunlarının yakından takip edildiği, yakın zamanda Serhat Ardahan Sporumuzun Ziraat Türkiye Kupasında Süper lig ekiplerinden Trabzonspor ile yapacağı maça değinilerek Serhat Ardahan spora başarı dilekleri iletildi.
Toplantıda Büyük Ardahan Meclisinin kurulma çalışmalarının başlatılması ve Geleneksel Büyük Ardahan buluşmasının çalışmalarını yapmak üzere Dernek Başkan Yardımcılarından Deniz Aydemir´in başkanlığını yaptığı on kişilik bir komisyon kurulmasına karar verilerek, komisyonun biran evvel çalışmalarına başlayacağının bilgisi verildi.
Başkan Ahmet Demirbaş yaptığı açıklamada, "Bu konuda Büyük Ardahan Meclisi ile İlimizin Sosyokültürel ve Ekonomik sorunlarına yapıcı çözüm önerileri ve bu önerilerin hayata geçirilmesi için gayrette bulunacaklarını. Bunun yanında partisi ne olursa olsun siyasi arenada yer alacak olan tüm hemşerilerimizin tespitinde ve desteklenmesinde etkin rol alacak bir meclis yapısı oluşturacaklarını, bu çalışmalarımızda tüm hemşerilerimizden destek beklediklerini belirten dernek yönetimi bu çalışmayı çok önemsediklerini ve ilimizin sorunlarının tespiti ve çözümünde etkin rol oynayacağını" dile getirdi.
Dernek yönetimi en kısa sürede Büyük Ardahan Meclisi ve Büyük Ardahan Buluşması ile ilgili basına bilgi verileceği aktararak toplantıyı sonlandırdılar.