29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ardahan’da düzenlenen resmi törenle kutlandı.
Valilik makamında kabullerin ardından Kongre caddesinde düzenlenen ve Ardahan Valisi İbrahim Özefe’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, protokol üyeleri ile öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Törende Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, tören alanında bulunanların bayramını kutladı.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali İbrahim Özefe, Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet, milletimizin büyük bir iman gücüyle ve azimle gerçekleştirdiği Çanakkale Zaferi ve daha sonra Kurtuluş Savaşı mücadelesinin eseridir dedi. Özefe, ’’Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yılını heyecan ve coşkuyla idrak ediyoruz. Cumhuriyet ve demokrasi değerlerine sahip büyük bir milletin mensubu olmanın kıvancı içerisinde Türkiye Cumhuriyetini kuranları, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletine, demokrasisine, milli iradeye sahip çıkmanın ne olduğunu 15 Temmuz gecesi dünya aleme gösteren Ardahanlıları bir kez daha saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.
Törende daha sonra öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okudu. Aşıklar atışmasının ardından Folklor gösterisi büyük beğeni topladı.