Ardahan’da Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.
Ardahan İl Müftülüğü tarafından Salim Dursunoğlu İmam Hatip lisesi spor salonunda düzenlenen programa; Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi Cevriye Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Vali yardımcısı Muharrem Coşgun, Diyaneti İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, daire müdürleri, müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Ahmet Deniz Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1445’nci yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz dedi. Deniz, Kutlu Doğum haftasında peygamber efendimizin hayatını, davranışlarını, mesajlarını anlamak ve anlatmak çok ama çok önemli olduğunu söyledi.
Programda birlik ve beraberliğe dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş ise, "İslam dini kardeşlik ve barıştır. Bu yıl ki temamız gelin birlik olalım sloganımızı çok iyi idrak etmemiz gerekmektedir. Bütün insanların kurtuluş çizgisi İslam’dır. Yüce Rabbimizin ayet-i kerimesinde de bildirdiği gibi Allah katında hak din İslam’dır. İslam barıştır, kardeşliktir, sulhtur. Birlik olup İslam çatısı altında toplanmamız gerekiyor’’ dedi.
İl Müftüsü Aytekin yılmaz ise yaptığı konuşmada, bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nı "Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım" temasıyla kutladıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından program sine vizyon gösteri, semazen gösterisi ve İl Müftülüğüne bağlı Kuran Kursu 4-6 yaş grubu öğrencilerinin gösterileri ile devam etti.
Program çeşitli branşlarda derece yapan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.