Ardahan kent merkezinde hizmete giren Kuzey Yıldızı Oteli’nin açılışı yapıldı.
Kuzey Yıldızı Oteli’nin açılışında konuşan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan’da devlet destekli yatırımların artmasının önemli olduğunu söyledi.
Ardahan doğasıyla, kültürüyle, tabiatıyla gerçekten kırsal turizm açısından Türkiye’nin çok önemli yerlerinden bir tanesi olduğunu fakat bundan çok faydalanamadığını söyleyen Vali Deniz, " Ardahan doğasıyla, kültürüyle, tabiatıyla gerçekten kırsal turizm açısından Türkiye’nin çok önemli yerlerinden bir tanesi ama biz bundan çok faydalanamıyoruz. Niye? Çok iyi işletmelerimiz olmadığı için, kaliteli hizmet veremediğimiz için, yeterli yatağımız olmadığı için turizm gelirlerinden faydalanamıyoruz. Hizmette yeterince standardımız olmadığı için, kaliteli yatak sayımız az olduğu için, bu nedenle turizmden pay sahibi olmak için kalite, kalite, kalite diyoruz. İşletmemizin yüzde 50’lisini Tarım ve Kırsal Destekleme kurumu tarafından desteklendi. Onun için biz bu tür işletmelerin sayısının atmasını istiyoruz. Devletin imkânlarından Ardahanlı vatandaşlarımız, girişimcilerimiz lütfen faydalansın.’’ Şeklinde konuştu.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, Ardahan’ın Turizm altyapısı açışından çok önemli bir müessesenin açılışını yaptıklarını söyleyerek, ’’Değerli hemşehrilerimizin Ardahan’a sirkülasyonunu artırmak için de böyle değerli, güzel, cazibeli, estetik mekanlara ihtiyaç var. Bu anlamda şehrimize bir katkıdır. Katkı yaptığı için ve böyle büyük bir müesseseye Ardahan şartlarında cesaret ettiği için Kenan Yıldız kardeşimizi ve eşini kutluyorum.’’ Dedi
Açılış kurdelesini kesen Vali Deniz ile Başkan Köksoy, oteli gezerek yetkililerden bilgi aldı.