Kardelen Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı Sene Sonu Gösteri Programı çok beğenildi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan sene sonu gösterisi Programında açılış konuşmasını Anaokulu Müdüresi Aslı Karataş yaptı. Karataş, eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimin, gömleğin ilk düğmesi olduğunu, bunun iyi ve doğru iliklenmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Okul öncesi eğitim sürecinde, çocuklar ilkokula hazırlanırken paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı, çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda ihtiyaçlarının neler olduğunu bilmeye bağlıdır. Eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan bir birlikteliktir. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar.
Aile içi desteğin tek başına yetmediği, çocuğun kendi yaşıtlarıyla birlikte olabileceği bedensel ve zihinsel gelişmelerini sağlıklı biçimde sürdürebilecekleri bir ortam olduğu için okul öncesi eğitim önemli ve her çocuk için gereklidir.’’
Karataş, ’’Ana okulu öğrencilerimiz okulda aldıkları eğitim ile tüm yeteneklerini çeşitli etkinliklerle ortaya koyuyor. Onları kutluyorum’’ şeklinde konuştu.
Kardelen Anasınıfı öğrencilerinden oluşan Yıldızlar, birbirinden ilginç giysiler ve gösterilerle davetlilerden bol bol alkış aldı.
Yıl sonu etkinliğini kalabalık bir veli ve davetli topluluğu ilgiyle izledi.