Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Darbeciler, Amerika’ya ve çeşitli karanlık güçlere köpeklik etmeye kalktılar" dedi.
Ardahan’da Demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetine katılan Ardahanlı aşıklar, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi ile ilgili atıştılar.
Aşıkların atışmasının ardından konuşan Ardahan Valisi İbrahim Özefe, yaptığı konuşmada, ’’15 Temmuz’da yaşananların perde gerisini, o alçaklığın nasıl usule geldiğini, neler yaptıklarını ve nasıl tezgâhlandığını hepimiz görüyoruz. Bu millet ve bu vatan pek çok düşmanla karşılaştı, pek çok düşmanlıklar gördü ve hepsini imanıyla, kahramanlığıyla ve cengaverliğiyle alt etti. Fakat bu daha başkaydı? Bizden gözüktüler, inancımızdan gözüktüler, gözbebeğimiz olan ordumuzun içerisine girdiler. Bizi can evimizden, kalbimizden vurmaya kalktılar. Onun için bu vatana yönelen en alçak saldırıydı. Çok şükür milletimizin dirayeti ve Başkomutanımız olan Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Başbakanımızın dirayeti ve milletin yanında duran ve milletin değerlerine sahip çıkan vatanperver komutanlarımız sayesinde, polisimizin kahramanlığı ve dik durması sayesinde, velhasıl bu vatana sahip çıkan sizlerin sayesinde bu kanlı darbeyi savuşturdu" dedi.
Darbecilerin, Amerika’ya ve çeşitli karanlık güçlere köpeklik etmeye kalkıştıklarını söyleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, ’’Şimdi bunlar aynen bir köpeğe benziyorlar. Amerika’ya köpeklik etmeye kalktılar, çeşitli karanlık güçlere köpeklik etmeye kalktılar, devleti ele geçirmeye kalktılar ama ortada kalarak perişan oldular. Allah bir daha bunlara fırsat vermesin.’’ Şeklinde konuştu.
Son olarak Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, şehitler için dua etti.