Çıldır İlçe Müftülüğü bünyesinde 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde Aşıkşenlik Mahallesinde 4-6 yaş grubu öğrencilerine yönelik düzenlenmiş olan Kur’an-ı Kerim ve Temel Değerler Kursu eğitime devam ediyor.

Aşık Şenlik Mahallesinde bu yıl hazırlıklarını tamamlayıp eğitim öğretime hazır hale getirilen kursta eğitim gören öğrenciler kuranı kerim okumaya geçti. Düzenlendiği ilk günden bu yana hizmetlerine devam eden kurs verilen emeğin karşılığını öğrencilerin kuranı kerimi okumasını öğrenmesiyle meyvelerini almaya devam ediyor.

Kuranı Kerime geçen öğrenciler için Aşıkşenlik Mahallesi düzenlenen programa Çıldır Kaymakamımız Bedirhan İmamoğlu ve eşi, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural, İlçe Müftü V. Sinan Karagöz ve öğrenci velileri katıldı.

Programda konuşan Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, en değerli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyleyerek öğrencilerin almış oldukları eğitimin önemini vurguladı ve "Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğreteninizdir" hadisi şerifini dile getirdi. İmamoğlu, İnsanın iki kanatlı bir kuş gibi olduğunu, hem maddi ve hem manevi yönünün olduğunu ikisininde ihmal edilmemesi gerektiğine değinerek bu kurslara öğrencilerin gönderilmesini söyleyerek, tüm öğrencilere başarılar diledi.

İlçe Müftü V Sinan Karagöz de Kur’an-ı Kerimi öğrenmenin ve öğretmenin önemine değindi. Bu kursun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program Kur’an-ı Kerime geçen öğrenciye hediyesinin verilmesiyle ve hazırlanan hediyelerin diğer öğrencilere verilmesi ve yapılan dua ile sona erdi. Programa katılanlar duydukları memnuniyeti dile getirerek bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.