Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Yüce, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2012 yılında kent genelinden 27 bin civarında kişinin iş başvurusunda bulunduğunu söyledi. Başvurular sonucunda yaklaşık 7 bin 900 kişinin işe yerleştirildiğini belirten Yüce, şunları kaydetti:
     ''Ortaya çıkan rakamlardan dolayı Kahramanmaraş'ta işsizlik varmış gibi anlaşılmasın. Bizde kayıtlı olan işsizlerimizin çoğunluğu daha iyi şartlarda iş aradıkları için müracaat etmişlerdir. İŞKUR'a kayıt yaptıranlara işsiz olma şartı aramıyoruz. Dolayısıyla her hangi bir yerde çalışan kişi de kuruma gelerek işsizlik kaydı yaptırabilir.''
     Yüce, İŞKUR'un en can alıcı projesinin ise ''İşbaşı Eğitimi'' olduğunu ifade etti.
     KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük de, sunum eşliğinde gelecekte yatırım yapılacak sektörler ve ihtiyaç duyulacak iş gücü ile ilgili genel değerlendirmede bulundu.
     Toplantıda, İŞKUR 2012 yılı faaliyetleri değerlendirilip onaylandı. Ayrıca, İŞKUR'un 2013 yılına ilişkin eylem planı ile düzenlenecek etkinlik ve faaliyetlere dair teklifler görüşüldü. Öte yandan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2012-2013 eğitim-öğretim yılında kent genelindeki meslek ve teknik eğitim veren okullarda alan ve okul programlarının açılması teklifi de karar bağlandı.
     Kurul üyelerinin görüş ve önerilerin de alındığı toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa Anteplioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı ve diğer ilgililer katıldı.