Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in 1445. Doğum yılı Posof’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Diyanet işleri Başkanlığının “insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım. Hz. Peygamber, tevhid ve vahdet” temalı konferansı Posof Çok Programlı Anadolu Lisesi kapalı futbol sahasında yapıldı. Çok sayıda dinleyicinin katıldığı konferansta bayanların sayısının erkeklerden fazla olması dikkatlerden kaçmadı.
Posof müftülüğü tarafından organize edilen konferansa hatip olarak Kars müftüsü Mehmet Genç katıldı. Ardahan ve ilçeleri müftülerinin de katıldığı konferans saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kuran tilavetiyle başladı.
Posof İlçe Müftüsü Osman Güneş’in açılış konuşmasında
“Gelin birlik olalım, insanların tefrikadan ayrılıp birlik ve beraberlik içinde olmaları gerekir. Alemi İslamın içinde bulunduğu ortamdan dolayı Hz. Peygamber Tevhit ve vahdet çok önemlidir. Hepimiz aynı Allah a, aynı peygambere inanan aynı bayrak altında gölgelenen anne, babalar Tevhid inancına bağlılığımızı göstererek birlik ve beraberliğimizi gösterelim” dedi.
İlçe kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ise konuşmasında “İnsaniyetin şiraze den çıktığı, değerlerin tamamen alt üst olduğu, insanlık adına ne varsa hepsinin dirilmemek üzere adeta yerin dibine gömüldüğü, barbarlığın hayat tarzına geldiği bir dönemde insanlığın insanı kamil noktasını göstermek için, kaybolmuş melekelerini, ölmüş değerlerini diriltmek için, insanı insan yapmak için gönderilen bir peygamberin doğum yılı münasebetiyle hep bir arada aynı duyguları paylaşarak, aynı değerlerin kaygısını yaşayarak buraya toplanmış bulunmaktayız” diye konuştu.
Ana okulu öğrencilerinin söylediği ilahilerle devam eden programda, Posof Aşık Müdami İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerinin okuduğu ilahiler davetlileri duygulandırdı. Hanak müftülüğü tarafından getirilen minik semazenlerin gösterisi ise ayrı bir renk oluşturdu.
Programın hatibi Kars Müftüsü Mehmet Genç konuşmasında ise Peygamberimizden bu tarafa gelişen olayları ve İslamiyeti yok etmek için çıkarılan tefrikaları anlattı.