Ardahan Valisi İbrahim Özefe, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.
Vali Özefe’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması,’’Aziz Milletimizin, emperyalist işgalciler karşısında yeniden doğuşunu müjdeleyen, Cumhuriyetimize hayat veren ve milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yılını coşkuyla kutluyoruz.
Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bizlere bu güzel vatanı emanet etmiştir.
Bizler de emanet aldığımız bu cennet vatanımızı her alanda yediden yetmiş’e en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz.
Türk milleti 94 yıl evvel Dumlupınar’da muazzam bir zafere, yankıları halen süren bir kahramanlık destanına imza atmıştır. Esaret emelleri, emperyalist hevesler, düşman tasallutu, küresel abluka milletimizin tertemiz ve imanlı mücadelesiyle hem kırılmış hem de püskürtülmüştür. 30 Ağustos, vatanımızın üzerindeki esaret kara bulutlarını dağıtan, geleceğimizin önündeki kalın duvarları yıkan milli diriliş olarak vicdanlardaki yerini almıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında taarruza geçen Türk ordusu; 30 Ağustos 1922’de zalimlerin koalisyonuna ve işgalcilerin zulmüne karşı kutsal değerlerini her şeyin üstünde tutmuş ve tarihe mal olmuş cesaret örneği göstererek bedelini de canıyla ödemekten hiç çekinmemiştir.
Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir.
Nitekim 15 Temmuzda aziz milletimizin hürriyetine kastetme hainliğini de aynı ruhla ve aynı iman ve azimle milletimiz bertaraf etmiştir. Türk milleti tarih boyunca nice zorluğu, nice musibet ve melaneti aşmayı bilmiştir. Her gün şehit versek de, her gün terörün hain ve karanlık yüzüyle karşılaşsak da, umutsuzluğun koyu karanlık sisi, gelecekle ilgili güzel düşlerimizin önüne geçemeyecektir. Unutulmasın ki, varlığımızın güvencesi 30 Ağustos Zafer ruhudur.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve Ardahanlı vatandaşlarımızın Zafer Bayramını kutluyorum.’’