Ardahan Valisi İbrahim Özefe, "Cumhuriyet, Aziz Atamızın ve şehitlerimizin milletimize en büyük armağanı ve mirasıdır" dedi.
Vali Özefe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:
"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla, heyecan ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin, düşman işgali altında kadını, erkeği ve çocuğuyla çok zor koşullarda büyük bir kahramanlık gösterilerek yürütülen bir Kurtuluş Savaşı sonunda kurulduğunu hepimiz biliyoruz. Türk milleti böylesine zor bir durumda, farklılıkları bir tarafa bırakarak birlik ve beraberlik ile dayanışma içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğini kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile göstermiştir. Cumhuriyetimiz, demokratik değerlere dayanan güçlü devlet ve toplumsal yapımızın temelindeki en önemli unsurdur. Ülkemizin köklü tarihi, kadim devlet geleneği ve muasır medeniyet fikri üzerine inşa edilen Cumhuriyetimizi, kuruluş temelinde olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokratik bir dünya devleti olarak, birlik ve bütünlük içinde yaşatmak için her daim hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.
Bu günde ülkemiz; emperyalist güçler tarafından, her geçen gün artan terör tehdidi ve değişik oyunlarla yıkılmaya ve zayıflatılmaya çalışılmaktadır. Devletimizi, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve toplumumuzu hedef alan terör örgütlerinin menfur eylemleri karşısında; Devletimiz, barış ve huzur ortamının pekişmesi için iyi niyetle ve sabırla gayret gösterirken, terörle mücadelesini de en güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettirmektedir. Şanlı tarihimiz; kararlılıkla birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, ortak hedefler doğrultusunda birlik ve bütünlüğünü koruduğu sürece, Türk milletinin ulaşamayacağı hiçbir hedefin bulunmadığının en somut göstergesidir. Nitekim bu birlik ve bütünlük, 15 Temmuz Kalkışmasına karşı tekerrür etmiştir. Milletimiz; Atatürk’ü ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’imizin ve demokrasinin değerlerini her şartta korumak, düşüncesini özümsemek, işaret ettiği yolda ilerleyerek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterecek, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuzdur ve gelecek nesillere karşı en önemli vazifemizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ve mücadeleleri sonucu kurulan Cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz. Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, kıymetli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunarım."